Rachel’in Hayatı Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Filistin’de İsrail buldozerinin altında kalarak hayatını kaybeden Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie’nin hayatı tiyatro sahnesine taşındı. Rachel’in öyküsü, 27 Ocak 2011 Perşembe saat 20:00’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda seyircisiyle buluşuyor.

Gala için Rachel’in Amerika’da yaşayan ailesi de İstanbul’a gelecek. Rachel Corrie, 2003’te üniversite öğrencisiyken Uluslararası Dayanışma Hareketi’ne katılarak barış gönüllüsü olarak Filistin’e gitmişti. 16 Mart 2003’te Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını “şiddete” başvurmadan engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek can vermişti.

Rachel’in Filistin’e gidiş süreci, yaşadıkları, Rachel’in günlük ve mektuplarından derlenen öyküsü Türkiye’ deki özel galası ile 27 ocak Perşembe saat 20:00 da Muammer Karaca Tiyatrosu’ nda seyircisiyle buluşuyor. Galaya Rachel’in annesi Cindy Corrie ve babası Craig Corrie de, kızlarının yaşam öyküsünün sahneleneceği tiyatro oyununu izlemek üzere katılıyorlar. İstanbul’da 1 hafta kalacak olan Cindy ve Craig Corrie, burada bulundukları süre içerisinde, kızlarının ölümüyle ilgili İsrail Hükümeti’ne karşı açmış oldukları ve dünya kamuoyunun yakından takip ettiği sivil dava hakkındaki gelinen süreç ile ilgili son gelişmeleri Türk kamuoyuna aktaracak.

“Benim Adım Rachel Corrie ” adlı tiyatro oyunu, ünlü İngiliz aktör Alan Rickman ve The Guardian gazetesi editörü Katharine Viner tarafından derlendi. Setenay Yener’in Türkçe’ye çevirip, tek başına oynadığı tek perdelik oyunu Turgay Kantürk yönetti. Oyunun prodüksiyonu A-Z Kültür Sanat Ajansı tarafından gerçekleştirildi. 

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.