Salon’da Bu Hafta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İKSV’nin performans mekânı Salon, bu hafta caz ve klasik müziğin yanı sıra tiyatro ve güncel sanata da ev sahipliği yapacak. 18 Ocak’ta Mahir Günşiray’ın geçtiğimiz yıl 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde de gösterilen oyunu Son Bir Kez, 19 Ocak’ta usta piyanist Emre Şen, 20 Ocak’ta “Yeraltından Öyküler” ile sanatçı Işıl Eğrikavuk, 21 ve 22 Ocak’ta ise ünlü caz davulcusu Aldo Romano Salon’un konuğu olacak. Biletler Biletix ve İKSV’de.

SON BİR KEZ (TİYATRO)

18 Ocak Salı, 20.00 / Kapı açılışı: 19.30

Yedi ayrı yazarla yedi ayrı yönetmeni bir araya getiren Son Bir Kez, geleneksel sahneleme yöntemlerinden uzak duran, iyi bir kolaj ve dramaturji çalışması. Yedi ayrı oyun kişisi, kendi öykülerine hayat vermedikleri zaman dilimlerinde ortak bir yok oluşun takipçileri olarak sahnedeler. Her birinin soluğu, sizin soluğunuza karışıyor, yanı başınızda birisi haykırıyor, gözlerinizin içine bakarak ağlıyor.

EMRE ŞEN (Klasik Müzik)

19 Ocak Çarşamba, 20.30 / Kapı açılışı: 20.00

Salon’da klasik müzik konserleri Ocak ayında Emre Şen’le devam ediyor.17 yaşındayken katıldığı İstanbul Mozart Yorum Yarışması’nda kazandığı birincilik ödülünün ardından, ödüller ve başarılarla dolu kariyeri boyunca yurtiçinde ve yurtdışında birçok konser gerçekleştiren ve övgüyle anılan Emre Şen, Bach, Liszt, Mendelssohn ve Schumann’dan bir seçkiyle Salon sahnesinde olacak.

YERALTINDAN ÖYKÜLER (Güncel Sanat)

20 Ocak Perşembe, 20.30 / Kapı açılışı: 20.00

Video ve performanslarında insan hikâyeleri, tarih ve gazete haberlerini malzeme olarak kullanan sanatçı Işıl Eğrikavuk, yarattığı senaryolar yoluyla izleyicisini gerçek ile kurgu arasında düşünmeye sevk ediyor. Kurgu röportaj, seyirci tarafından yazılan haber yayınları ve halka açık toplu chat gibi yöntemlerle seyircisini kendi gerçekliğini sorgulamaya yönelten Eğrikavuk, bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu işlerden bir seçkiyi Salon’da sergileyecek.

ALDO ROMANO (Güncel Müzik)

21-22 Ocak Cuma-Cumartesi, 22.30 / Kapı açılışı: 21.30

Emmanuel Bex Trio’dan Michel Bénita Quartet’e, etkileyici kariyeri boyunca parçası olduğu tüm topluluklarda, Aldo Romano her zaman aynı düşün peşinden gitti: kendini alışıldık kalıplardan kurtararak, her çeşit yeniliği keşfedecek şekilde caz çalmak. Caz yolculuğunu 50’li yıllardan bu yana başarıyla sürdüren ve kendine yeni ufuklar açmayı her zaman başaran Aldo Romano’yu Salon sahnesinde izleme fırsatını kaçırmayın.

Masa düzeni 40 TL Ayakta 25 TL Öğrenci 25 TL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.