“Sınırsız Flamenko”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efsanevi flamenko gitaristi Paco Peña; virtüöz, müzisyen ve şarkıcılardan oluşan olağanüstü grubuna en iyi flamenko dansçılarının eşlik ettiği gösterisiyle Ocak ayında İş Sanat’ta programında yer alıyor.

1900’lü yılların başında Latin Amerika’ya göç eden İspanyol müzisyen ve dansçıların stillerini ve bugünkü flamenko üzerindeki etkilerini araştıran Peña, “Flamenco sin Fronteras” – “Sınırsız Flamenko” adlı yeni gösterisinde flamenko tarihinin gözden kaçan dönemlerinden esinlenerek yeni formlarda ürettiği şarkı ve dansları flamenko repertuarına katıyor. En büyük tutkusu flamenkonun en iyi örnekleriniVenezüella başta olmak üzere Latin Amerika’nın büyük bir çeşitlilik içeren müziğiyle bir araya getirmek olan Paco Peña, proje sayesinde bu büyük tutkusunu da gerçekleştirmiş oluyor.

Latin Amerika, Endülüs ve İspanyol müzik geleneklerinin derin ve karmaşık öğelerine odaklanan gösteri, bu kültürler arasındaki güçlü tarihsel bağları da açığa çıkarıyor. Flamenkonun yanı sıra Latin Amerika ülkelerinin ve geleneklerinin şarkı ve danslarını da sergileyen topluluk farklı kültürlerin müzikal dillerindeki ortak noktalara da ışık tutuyor.

Dansın ve müziğin nadir bir güzellikte buluştuğu “Flamenco sin Fronteras” – “Sınırsız Flamenko” yoğun enerjisi, tutku dolu dansları ve heyecan uyandıran müziğiyle flamenko coşkusunu tüm parlaklığıyla seyirciye sunuyor. Gösteri 29 Ocak Cumartesi akşamı İş Sanat’ta.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.