Tiyatro Otobüsün İçine Taşındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çesitli nedenlerle tiyatro salonlarina gidemeyenlere, tiyatroyu ayaklarina götüren tiyatro ekibi; köylerde, kahvehanelerde, cadde ve sokaklarda sergiledikleri oyunlarina belediye otobüslerini de dâhil etti. Ayvalik Belediyesi’ne ait seyir halindeki otobüslerde, yolculara sergiledikleri kisa skeçlerle Türkiye’de bir ilki gerçeklestirdiklerini belirten ekibin bu çalismasi izleyenlerden tam not aldi.

F.Mine Diler Çetin, Nalân Durmaz, Sevgi Yami, Hakki Dogan, Genco Erbil Tözün, Osman Çelik, Mehmet Ali Cengiz ve Seref Çetin adli oyuncularin belediye otobüslerinde ‘Romeo Hasan Juliet Kezban’, ‘Babür ve Dürdane’ ve ‘Hazerfen Ahmet Çelebi Nasil Uçtu’ adli üç kisa oyunu sergilediler.

Ücretsiz olarak sergilenen oyunlarda, ilçede tiyatroyu sevdirmek ve izleyiciyi tiyatro salonlarina çekmeyi amaçlayan Seref Çetin Tiyatrosu ekibi gördükleri ilgiden ise son derece memnun görünüyorlar. Ayvalik’ta sehir içi güzergâhlarda yolculuklarin keyifli geçmesi ve insanlari güldürürken düsündürmek amaciyla belediye otobüslerinde oyunlar sergileme projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden ekibin yönetmeni ve oyuncusu Seref Çetin, “Bu projemizde belediye otobüsleriyle seyahat eden yolcularin günlük hayatta yasadiklari stresten bir anlik olsun siyrilmalarina, yolculuklarini keyifli geçirmelerine katki vermek istedik” diye konustu.

Daha önce Istanbul, Ankara ve Izmir gibi büyük kentlerde rayli ulasim sistemi metrolarda benzeri oyunlarin sergilendigine dikkat çeken Çetin, “Ancak belediye otobüslerinde teatral gösteri örnegi ülkemizde simdiye kadar olmamisti. Bizde bu oldukça uzun zamandir yasal izinlerini almak için çaba gösterdigimiz bu projemizi Türkiye’de, belki de dünya da ilk kez Ayvalik’ta gerçeklestirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Belediye otobüslerinde gün içinde farkli farkli güzergâhlarda seyir halindeyken otobüslerde ki yolculara sergilenen tiyatro oyunlarindan izleyici vatandaslarin ilk önce saskinlikla karsilarken, sonrasinda da büyük ilgiyle izledikleri gözlenirken, sergilenen skeçlerin ardindan oyunculari alkislarla takdir etmesi ise Seref Çetin Tiyatrosu oyunculari için adeta doping etkisini beraberinde getirdigi belirtildi.

Ayvalik Belediyesi’ne ait otobüslerde sergilenen oyunlarin ardindan görüslerini aldigimiz bazi izleyicilerle, belediye otobüs soförleri ekibin söz konusu uygulamasinin kendileri için büyük bir keyif oldugunu ve bu tip oyunlarin sürekli sergilenmesini istemeleri ise dikkat çekti.

Seref Çetin Tiyatrosu oyuncularinin belediye otobüslerinde canlandirdiklari tiyatro oyunlarini bir süre daha sürdürecekleri kaydedildi.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.