Tiyatro Yarışmaları Bakanlığın Gündeminde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / 1 Temmuz 2010 tarihinde bu sitede Tiyatro Yarışmaları Kaldırılıyor mu? adıyla bir haber yayınlamıştı. Hem haberdeki gelişmeleri takip etmek hem de sürecin nasıl ilerlediğini öğrenmek için 20 Ocak Perşembe günü saat 11.00’da MEB Talim Terbiye Kurulu Mevzuatı Geliştirme ve Şube Müdürü Adnan Sığın ve yetkili bir görevli ile Ankara’da bir görüşme yaptım. Bu kurumla yapılan 3. görüşme olmuştur.

Görüşmede geçen yıl başlattığımız Yarış(ma) Yarıştır(ma) kampanyası ile ilgili görüşlerimizi ve somut talepleri içeren yazılı dosyayı kuruma 3. kez sundum. Hatırlanacağı üzere, yasal başvurular Doğa Koleji Drama ve Tiyatro Bölümü adına Bülent Sezgin, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü adına Doç. Dr Tülin Sağlam ve 9 Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü öğretim görevlisi Yar. Doç Selda Ergün tarafından yapılmıştı. Kampanya çağrı metni ve alternatif tüzük önerileri http://tiyatrobiryarismadegildir.blogspot.com ve www.mimesis-dergi.org adreslerinde yayınlanmıştı.

Dünkü görüşmede ise sayın Adnan Sığın, Yarış(ma) Yarıştır(ma) kampanyasının sözcüleri tarafından iletilen somut taleplerin değerlendirildiğini, kesinlikle taleplerimizi görmezden gelmek ya da unutturmak gibi bir amaçları olmadıklarını, ancak kapsamlı bir değişim için MEB’nın Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine dair bir çalıştay yapılacağını söyledi. Bu çalıştaya tiyatro ve drama eğitimcilerinden bir heyetin davet edilebileceğini söyledi. Ayrıca hâlihazırda var olan yönetmelikte “yarışma yapılır” diye bir madde olmadığını, ancak il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yarışmalar düzenlediğini belirtti. Bu yüzden konuya duyarlı eğitimcilerin il ya da ilçe milli eğitim düzeyinde başkanlarla bu konuyu görüşebileceğini ve yaşanan sorunları aktarmalarını önerdi.

Bülent Sezgin / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla