Tiyatroculara Bıçaklı Saldırı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları sahnelediği “İşgüzar Bir Tekerrür” adlı oyunun provası sırasında Altındağ’da bir grubun saldırısına uğradı. 2 ocak Pazar Günü akşam saatlerinde Çamdibi Yıldız Kenter Sahnesi’nde prova alan oyunculara 20 kişilik bir grup “şehir eşkiyası” saldırıda bulundu. Tiyatro ekibinden Halil Dönmez 4 yerinden, Hasan Demirci kolundan bıçaklandı.

İzmir’de sahneye koydukları “İşgüzar Bir Tekerrür” oyununun provasını yapan tiyatroculara saldırı şöyle gelişti; Prova sırasında sahneye giren bir grup sigara içmeye başladı. Sahnede sigara içilmediğini belirten ve grubu itiraz eden tiyatro ekibine saldıran grup çok sayıda oyuncu ve teknik çalışanı yaraladılar. Oyunun Yönetmeni Ant Aksan kapıları kilitleyerek oyuncuları kurtardı. Linçten zorlukla kurtulan oyuncular Altındağ Karakolu’nda salgırganlardan şikayetçi oldular.

Polis olayı örtbas etmek mi istiyor?

Saldırıda bıçakla yaralanan Işık şefi Halil Dönmez ve Teknik ekipten Hasan Demirci karakoldaki ifadelerinden saldırganlardan şikayetçi oldular. İfadesinde saldırganlardan şikayetçi olan Halil Dönmez’in ifadesini değiştiren polis şikayetçi olan tiyatrocunun ifadesini “uzlaşmaya hazırız” biçiminde kayda geçti.

Savcılığa ayrıca suç duyurusunda bulunan “İşgüzar Bir Tekerrür” oyununun yönetmeni Ant Aksan, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Haber Fabrikası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.