“Tiyatroculara Linç”e Belediyeden Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – 2 Ocak Pazar günü Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) oyunlarından “İşgüzar Bir Tekerrür” ekibine Altındağ Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda yapılan saldırının ardından, Bornova Belediyesi yaptığı açıklamada saldırıyı o sırada bölgede bulunan ve uyuşturucu bağımlısı oldukları tahmin edilen birkaç gencin gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada, saldırının Bornova Belediyesi’ne ya da sanata karşı ve planlı bir eylem olmadığının anlaşıldığı, ne yaptıklarının farkında dahi olmadıkları belirtilen olayın faili gençlerin emniyet ekiplerince yakalandığı belirtildi. Kendilerini savunma durumunda kalan BBŞT çalışanlarından ikisinin yaralandığı, sahne görevlisinin ise darp edildiği ifade edildi.

Olayı kınayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bölgeye giderek gençlerin ailelerini ve BBŞT çalışanlarını sükûnete davet edip, yaralanan ve travma geçiren tiyatro çalışanlarına ve olaya karışan gençlerin ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sındır, olaya karışan gençleri doğrudan suçlamanın sorunun köklü çözümüne katkı sağlamayacağını, ülke genelinde sosyal bir sorunsal olgu olarak var olan ve temelinde eğitimsizlik, yoksulluk, işsizlik gibi sosyo-ekonomik nedenler bulunan bu olay karşısında derin üzüntü duyduğunu belirtti. Önemli olanın, onları böylesi suçlara iten nedenleri toplum olarak ortadan kaldıracak önlemleri elbirliğiyle almak olduğunu söyleyerek bu münferit olay karşısında uzmanlarla birlikte gençlerle ve onların aileleriyle en yakın zamanda bir araya gelerek onları topluma kazandırma yolundaki çabalarına katkıda bulunmalarını isteyeceklerini belirtti. Belediye Şehir Tiyatrosu’nun amacının, tiyatro sevgisiyle dolu yurttaşlar yetiştirmek, yöredeki gençlere, bir yandan tiyatro sanatını öğretirken, bir yandan da barış içinde uygarca yaşamanın yollarını göstermek olduğunu ifade etti.

5 Ocak Çarşamba akşamı Konak’taki Sabancı Kültür Sarayı’nda oynanması planlanan Aslı Ceren Bozatlı’nın yazıp, Ant Aksan’ın sahneye koyduğu 2 perdelik “İşgüzar Bir Tekerrür” adlı komedi, 19 Ocak’ta Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde, 26 Ocak’ta da Sabancı Kültür Sarayı’nda tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Sezin Gündoğan / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.