Tiyatroda Kültür Zenginliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hamburg’daki Thalia Tiyatrosu tarafından “Thalia Migration” adı altında başlatılan proje kapsamında, farklı kültürlerden gençler tiyatroya kazandırılmak isteniyor.

Bir dizi etkinlikler yapılan proje çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, Hamburg Aile ve Sosyal İşler Senatörü Dietrich Wersich de katıldı. Akın Sipal (19), Derya Ekinci (23) ve Çağlar Eğer (30) adlı Türk kökenli gençler de projede yer alıyor.

Hamburg’da düzenlenecek olan tiyatro festivaline katılmak için yapılan çalışmalarda başarılı olan gençlere festivale katılabilmeleri için “Lessingpass” adında birer belge takdim edildi. Senatör Dietrich Wersich, dünya kenti Hamburg’un en köklü tiyatrolarından Thalia Tiyatrosu’nun kentin sembollerinden birisi olduğuna işaret ederek, “Tiyatrolar farklı uluslardan oyuncuların yuvası sayılır. Yeni oyuncuların yeteneklerini gösterebilmeleri ve insanların kaynaşmaları açısında önemli bir mekandır. Müzik, tiyatro dünya insanlarının ortak noktasıdır. Bu yönde çalışmalar desteklenmeli ve gençler teşvik edilmelidir” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.