‘Tuna Boyu’ İzleyenleri Ağlattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Fırat Kültür Merkezi (FKM) sanatçıları tarafından sahnelenen ‘Tuna Boyu’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Protokolün de ilgi gösterdiği oyun izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı.

Akyazılı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Tuna Boyu” isimli tiyatro gösterisini izleyenler gözyaşına hâkim olamadı. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Lisesinde sahnelenen tiyatro gösterisini yaklaşık 800 kişinin izlediği bildirildi. Salonu dolduran izleyiciler, oyunu büyük beğeni ile izledi.

12 kişilik bir ekiple İstanbul’dan gelip Isparta’nın Yalvaç İlçesine geçeceklerini belirten ekip müdürü Ramazan Tanıl, oyunun 7 sezon ve 850. gösteriminin yapıldığını bildirdi. Gittikleri her yerde yoğun bir seyirci kitlesi ile karşılandıklarını söyleyen Tanıl, bunun dışında ‘Yolun Açık olsun, Hırsız ve Onu beklerken’ isimli gösterilerinin de olduğunu söyledi.

Yurt dışına görev yapan bir öğretmenin hayatından kesitler sunan iki perdelik oyun, tek seansta oynarken, izleyiciler oyunu ayakta alkışladı.

Tiyatro gösterisinin sonunda oyunculara, yardımlarından dolayı Milli Eğitim Müdürü Nejdet Yıldız’a ve okul müdürü Hasan Hüseyin Ulusoy’a çiçek verildi.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla