Yaratıcılık ve Farkındalık Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaratıcılığı ortaya çıkararak bir gösteri için…

Gösteri sanatı ve diğer disiplinlerin teknik ve yöntemleri ile; kendini, vücudunu, duygularını ve çevredeki herkesi ve her şeyi daha iyi algılayabilmek, tanımak ve fark etmek, duygusal zekanı geliştirmek ve etkinleştirmek, duyu organlarını daha etkin bir şekilde kullanabilmek, alıştığının dışında farklı bir gözle çevrene bakmayı sağlayabilmek, kendine hakim olabilmek ve yaratıcılığı arttırabilmek, empati kurabilmek ve ilişkilendirme becerilerinizi arttırabilmek isteyen herkes için disiplinlerarası bir atölye çalışması…

Çalışmanın sonunda katılımcılar ile bir gösteri hazırlanacaktır.

“Yaratıcılık ve Farkındalık Atölyesi” Yönlendiricisi / Damla Hacaloğlu

Disiplinlerarası sanatçı ve eğitmen Damla Hacaloğlu; lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Seramik bölümünde tamamladıktan sonra Disiplinlerarası Sanat ve Sahne Tasarımı üzerine çift Master eğitimini yapabilmek için California Institute of the Arts ABD/Los Angeles’a gitti. 5 yıl boyunca bulunduğu ABD’de birçok gösteride gerek yaratıcı, gerek sahne tasarımcısı olarak bulundu. Modern tiyatronun büyük isimlerinden olan Richard Foreman’ın Sophie Haviland ile birlikte yaptığı ortak bir çalışma olan “BAD BEHAVIOR” ‘da çalıştı. Los Angeles’ta bulunduğu süre zarfında Daniel Schmid ve Bela Tarr gibi önemli isimlerin atölye çalışmalarına katıldı.

New York’ta yaşadığı süre boyunca Micheal Counts, Todd Reynolds, The Wooster Group gibi ünlü gruplar ve sanatçılar ile çalışma imkanı oldu. New York’ta bulunduğu süre içinde devlet okulunda çocuklara performans eğitmenliği yaptı.

Bir süre önce Türkiye’ye dönüş yaptığından beri çeşitli sergilerde ve projelerde bulunuyor. Türkiye’ye döndüğünden beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümünde kendi tasarladığı bir Disiplinlerarası Sanat dersinin eğitmenliğini yapmaktadır. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi’nde “Introduction to Interdisciplinary” dersini de vermektedir. 14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapan “Gökkuşağı” projesinin de yaratıcısıdır. Hacaloğlu, uluslararası sanatçı birlikteliği ile ve bireysel disiplinlerarası sanat projelerini halen sürdürmeye devam etmektedir.

Eğitmen: Damla Hacaloğlu

Tarih / Saat:

5&6 Şubat 2011 Cumartesi ve Pazar Saat 12:00- 18:00 KargArt Kadıköy

13&20 Şubat 2011 Pazar Saat 12:00-18:00 de MİRA Suadiye’de

Seviye:

Seviye aranmamaktadır.

Katılımcı Sayısı:

Katılımcı sayısı en fazla 6 kişi ile sınırlıdır.

Katılımcı Ücreti:

İki gün toplam 12 saat yapılacak bu çalışmanın ücreti 230 TL’dir

Rezervasyon için :

KargArt: info@kargart.org

0216 330 31 51

Mira Suadiye:  Hatice Kapudere 0532 478 82 87

haticekapudere@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.