Zabıta Perde Dedi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kentin düzeni ve huzuru için çalışan İzmir Büyüksehir Belediyesi’nin üniversiteli  zabıtaları hazırladıkları tiyatro oyunundaki performansıyla parmak ısırttı.

İzmir Büyüksehir Belediyesi’nde görev yapan genç zabıta memurlarnıın hazırladığı  Deli Dümeni isimli tiyatro oyunu, ikinci kez İzmirliler’in karşısına çıktı. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunu izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkani Aziz Kocaoğlu ile esi Türkegül Kocaoğlu da vardi.
Mesai saatlerinin dısında tiyatro sahnesinde bir araya gelerek çalışan ve kurdukları gruba  Tiyatro Denge adını veren zabıtalar, mesai arkadaslari Özkan Atakli’nin kaleme aldigi eseri, İzmir Büyüksehir Belediyesi’nin desteğiyle sahneliyor. Toplumsal olayların mizahi bir dille anlatildigi, günümüz insaninin giderek yalnizlastirilmasinin vurgulandigi Deli Dümeni’nde, Zafer Güner, Ekrem Gülören, Aysegül Isikçi, Semra Sancak, Nurbanu Simsit, Gamze Bayram, Meral Kemik, Ebru Alçin, Atilla Eren, Kuddusi Genç ve Serdar Akça’dan olusan ekip sahne aliyor. Oyunun yönetmenligini, ayni zamanda senaryoyu yazan Özkan Atakli yapiyor. Zabita memurlarinin kurdugu Tiyatro Denge’nin önümüzdeki dönem hedefi ise çok ses getireceklerine inandiklari Seyyarname adli oyunu sahneye koymak.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.