‘Zorla Güzellik’ Türkiye’de İlk Kez Sahneleniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son yıllarda Amerikan tiyatrosunun en çok ses getiren yazarlarından Neil Labute’un güzellik üçlemesinin, ‘Şeylerin Şekli’ ve ‘Şişman Domuz’dan sonra, 2008’de yazılan sonuncu oyunu ‘Zorla Güzellik’, Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından başarılı bir oyunla sahneleniyor.

Kenter Tiyatrosu’ndan yetişen Engin Hepileri (Greg) ve Defne Halman (Steph) birlikte ‘Zorla Güzellik’ oyununun hem yönetmenliğini hem de başlıca rollerini üstleniyor. Kendileri gibi ödüllü olan Gökçer Genç (Kent) ve rol aldığı dizilerde başarı kazanmış tiyatro kökenli Aslıhan Gürbüz’le (Carly) ekip tamamlanıyor.

GREG ARADA KALIR
Oyunda iki çiftten oluşan dört kişinin sarsıcı, eğlenceli, tutkulu ilişkilerini izliyoruz. Oyunun merkezindeki Greg, yıllardır bir fabrikanın gece vardiyasında çalışan, okumaya meraklı bir işçidir. Aynı işyerinde lise arkadaşı Kent ve onun karısı Carly de görevlidir. Greg, dört yıldır kuaför sevgilisi Steph’le beraber yaşamaktadır.

Oyunun başında kız arkadaşı hakkında söylediği önemsiz gibi görünen bir söz yüzünden Greg’in başına gelmedik kalmaz. Greg dürüst ve düzgün bir birey olmaya çabalasa da etrafındakiler onu kendi sorunlarının içine çekerler, aldatmacalarına ortak ederler. Çevresindeki yalanlara ve olup bitene karşı eylemsiz ve suskun kalan Greg, zor ve gülünç durumlarda bulur kendini. Oyun boyunca sürüklendiği çıkmazdan kurtulmak için nihayet harekete geçer ve olgunlaşmaya başlar.

Oyun 19-21-22 Ocak’ta saat 20:00’de, 23 Ocak’ta saat 15:00’de Kenter Tiyatrosunda izlenebilir.

Habertürk

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.