2. Ayvalık Gençlik Tiyatro Şenliği Başvuruları Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ayvalık Sanat Derneği, Ayvalık Kültür Sanat Derneği ve Ayvalık Belediyesinin birlikte organize edecekleri ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, “Ayvalık Gençlik Tiyatro Şenliği” yine aynı tarihlerde 27-30 Nisan 2011 de yapılacak. Ayvalık’taki çeşitli salonların kullanıldığı sokak gösterileri, atölye çalışmaları ve söyleşilerle zenginleşen tiyatro şenliği profesyonel, amatör, üniversite ve lise tiyatro topluluklarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Şenlikte topluluklar heyecan, deneyim ve umutlarını paylaşırken, farklı kültür ve yaş gurubundaki tiyatro tutkunu gençlerin sahnedeki var olma mücadelesine tanık olacağız. Şenlikte kendilerini tanıma ve tiyatro ile ifade edebilmeyi öğrenen genç soluklardan bazıları, beklide yakın gelecekte sahne ve gösteri dünyasının değerli sanatçıları olacak. Bu festival onlara beklide bu kapıyı açacak. “Genç Tiyatro Ayvalık’ta” sloganıyla geçen yıl 10 topluluğun gösterilerini sunduğu şenlikte, katılım ve gösteriler ücretsiz olacak. Geçen yıl Ayvalık seyircisinin şenliğin birincisine gösterdiği ilgide oldukça iyiydi. Dört gün süren şenlikte salonlar hep doluydu ve heyecanlıydı. Buda bu şenliğin amaçlarından biri olan tiyatro seyirci sayısını ve kalitesini artırma hedefinin gerçekleşmeye başladığını gösteriyor. Bu yıl bunun artarak süreceğini söyleyebiliriz. Ayrıca birincisi düzenlenirken Ayvalık kurum ve kuruluşları ile işverenlerinin de maddi ve manevi desteğini alan şenlik, birlikte başarmanın ve sponsorluk kavramının en güzel örneklerini vermişti. Kısacası Ayvalık 2.Gençlik Tiyatro Şenliğine şimdiden hazır ve tüm tiyatro topluluklarına açık bir davet sunuyor. Gelin katılın, sanatı ve bu coşkuyu birlikte paylaşalım. Egenin bu güzel şehri, genç yüreklerde sanatla bir kez daha buluşsun.

Başvurular, belgeler ve bilgi için;

Şenlik sitesi:

www.gencliktiyatrosenligi.ayvalik.org.tr

Paylaş.

2 yorum

  1. ŞÖHRET TİYATRO Tarih:

    Kurumumuzda yetişkin oyunu ayı masalı yazarı Refik ERDURAN ‘a ait oyunumuz mühtelif yerlerde sergilenmektedir.Çocuk oyunlarımızdan 1.ormanda curcuna 2.mikrop avcısı 3.bir yıldız seç kendine ait oyunlarımız ilköğretim okullarında oynanmaktadır.Şenliklere katılmak istiyoruz.Bilgilerinize. Başırılar iyi günler.

  2. ceren okur Tarih:

    Bu haber Mimesis’de sadece yayınlanmıştır, şenlikle bir organik bağı yoktur. Başvurunuzu lütfen haberde belirtilen internet sitesinden yapınız.

Yanıtla