Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan Yurtdışı Turnesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları’nın belirlenen Şubat 2011 programına göre Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği ‘Tek Kişilik Şehir’, 14–15 Şubat tarihlerinde Tataristan’da; Savaş Dinçel’in yazdığı, Hakan Çimenser’in yönettiği ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ adlı oyun 25–26 Şubat tarihlerinde KKTC’de temsil edilecek.

Kaçalov Kazan Akademik Rus Büyük Drama Tiyatrosu’nun davetlisi olarak Tataristan’a gidecek olan Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Tek Kişilik Şehir’ oyun grubu, temsillerini Kazan Drama Tiyatrosu Sahnesi’nde verecek. 2002–2003 Sanat Kurumu ‘En İyi Oyun Yazarı Ödülü’ ve Afife Jale ‘Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ (Behiç Ak); Sanat Kurumu’nun 2007–2008 sezonu tiyatro ödüllerinden; ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Erkek ile Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Çevre Tasarımı Ödülleri’ni alan oyunun; dekor – giysi tasarımı Işın Mumcu’ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na ait. Oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Melih Duran ve Halit İlker Altan rol alıyor.

Girne Belediyesi’nin davetlisi olarak KKTC’ne gidecek olan ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ adlı oyun ise Girne Belediyesi Kültür Merkezi Sahnesi’nde temsil edilecek. Dekor tasarımı Sertel Çetiner’e, giysi tasarımı Nalan Türkoğlu’na, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na, müziği Can Atilla’ya ait. Oyunda; Olcay Kavuzlu ve Mithat Erdemli rol alıyor.

Samanyoluhaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.