“Aptal Değil, Saf, Cahil”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AK Parti seçmenine ‘Aptal’ imasında bulunan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, tepki çeken sözlerini, ‘aptal değil de saf vatandaşlarımız’ diye düzeltti. Gezen, son iki seçime göre AK Parti’nin oylarını açıkladı. Aptal mıyız diye sordu…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekçileri tarafından kurulan Facebook’daki gruba özel videolu açıklama yapan Müjdat Gezen, Arena programında kullandığı tepki çeken sözlerini değerlendirdi.

Anketlerin konuşulduğu Arena’da, Aziz Nesin’in yıllar önce söylediği “Türkiye’nin yüzde 60’ı aptaldır” sözünü hatırlatarak “Bir ankette AKP yüzde elli çıkmış. Aslında Aziz Nesin kriterine göre yüzde 60 çıkması lazım” diyen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, son açıklamasında, “Benim fikrim aptal yok, kandırılmış saf vatandaşlarımız var. Onların kendi yaptırdıkları ankette de biraz daha az okumuş, daha saf ve daha geri bırakılmış, çocuklar, insanlar olduğu o ankette çıktı zaten.” diyerek yeni bir tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Gezen, 2007 seçimlerinde sandıktan yüzde 47’yle çıktığı için “her iki kişiden birinin oyunu aldı” yorumu yapılan AK Parti’nin, 70 milyonda 15 milyonun oyunu aldığını belirterek, “Türkiye’nin nüfusu 72 milyon 561 bin 312, AKP’ye oy verenlerin sayısı, 15 milyon 679 bin 71. Sayı mı saymasını bilmiyoruz, aptal mıyız? Bizi aptal yerine mi koyuyorsunuz. Hani sokaktaki iki kişiden biri AKP’liydi. 15 milyon oyunuz var. Türkiye’nin nüfusu 30 milyon mu? Kimi uyutuyorsunuz…” dedi.

“Uğur Dündar Arena’da yaptığımız sohbette, ben Aziz Nesin’in fikrini söyledim ama hala kimse benim fikrimin ne olduğunu sormadı. Benim fikrim aptal yok, kandırılmış saf vatandaşlarımız var. Onların kendi yaptırdıkları ankette de biraz daha az okumuş, daha saf ve daha geri bırakılmış, çocuklar, insanlar olduğu o ankette çıktı zaten. Ama benim fikrimiz sormadı zaten. Aptal diye nitelendirmek yerine saf ve temiz kalpliler oranı inşallah onların dediği gibi çıkmayacak. Daha düşük çıkacak. Yani ne onların anketindeki yüzde 50 gibi abartılmış ne de Aziz Abi’nin dediği gibi yüzde 60 abartılmış olmayacak. Çok düşük çıkacak inşallah. Burada rakamlar var şimdi: 2007 Genel Seçimleri’nde Türkiye’nin nüfusu 70 milyon 586 bin 256, AKP’ye oy kullananlar sayısı 16 milyon kişi. 42 milyonun 16 milyonu. Hani sokaktaki 2 kişiden biri AKP’liydi. 2009 yerel seçimleri: Türkiye’nin nüfusu 72 milyon 561 bin 312, AKP’ye oy verenlerin sayısı, 15 milyon 679 bin 71. Sayı mı saymasını bilmiyoruz, aptal mıyız? Bizi aptal yerine mi koyuyorsunuz. Hani sokaktaki iki kişiden biri AKP’liydi. 15 milyon oyunuz var. Türkiye’nin nüfusu 30 milyon mu? Kimi uyutuyorsunuz…”

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.