“Aşk Grevi” Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçen sezon  Turgut Özakman ve Kandemir Konduk yazıp Savaş Aykılıç’ın sahneye koyduğu “Yasaklar ve Deliler” oyunundan  sonra Tiyatro Rağmen bu sezon da  Savaş Aykılıç’ın yazdığı “Aşk Grevi” adlı oyun ile tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

Anımsanacağı üzere , Tiyatro Rağmen’in geçtiğimiz sezon sergilediği “Yasaklar ve Deliler” oyunu , Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt tarafından “Türk aile yapısına uymuyor” (!) gerekçesi ile Amasya’da yasaklanmıştı.

Özel Tiyatrolara Yardım ödeneği almadan her türlü zorluğa “rağmen” anadoluyu karış karış gezen turne tiyatrolarından biri olduklarını söyleyen Tiyatro Rağmen kurucusu ve sorumlusu Önder Özpınar , amaçlarının DT ile yarışarak  81 ile ve ilçelere tiyatro götürmek olduğunun altını çiziyor.

“Aşk Grevi” , Aristophanes’in 2500 yıl önce yazdığı “Lysistrata” adlı oyundan esinlenerek yazılmış bir töre komedyası. Oyun içinde oyun kurgusu ile Lysistrata’nın bir anlamda günümüze uyarlanarak  yeniden yazıldığı oyunda başrolde “savaşı durdurmak ve barışı getirmek için aşk grevi yapan” bizim kadınlarımız var.

Anatanrıça Kübele Başrahibesi rolünde (“Zerda” dizisinde Şahin Ağa’nın en büyük karısı ve “Küçük Kadınlar” dizisinin kötü kalpli halası Şevkiye) tanınmış oyuncu Hülya Şen oynuyor.

Oyunda diğer rollerde ise ; (“Akdenizli” ve Kübele’nin eşi Komutan’da) Bülent Kavas , (İştar Başrahibesi’nde) Emel Özaslan , (Artemis Başrahibesi’nde) Ebru Sarıtaş, (“Rumelili” ve Artemis’in eşi 2.Asker’de) Cüneyt Gürbüz, (“Karadeniz”li ve İştar’ın eşi 1.Asker’de) Okan Has, (“Koro”da) Emel Gürbüz ve M.Nebi Ulu ve (“Zeus”ta) Türkay Kesen yer alıyor. Oyuna ayrıca tek kişilik dev orkestrası ile Adem Yıldırım eşlik ediyor.

Oyunun koreografisi , Ankara Opera ve Balesi Birim Dans Topluluğu’nun tanınmış dansçısı ve araştırmacı koreografı İhsan Bengier’e , müzikleri Cemal Karakuş’a ve kostüm tasarımı ise Sibel Tomaç’a ait.

YER     : KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ (BAHARİYE CADDESİ.)

TARİH  : 24 ŞUBAT PERŞEMBE

SAAT  : 20.30

(NOT : OYUN İKİ BÖLÜM VE TOPLAM –ARA DAHİL-105 DAKİKADIR.)

TOPLU REZERVASYON İÇİN TEL (ÖNDER ÖZPINAR) :0506 972 17 28.

GİŞE TEL : 0216 346 98 90 – 0216 330 10 27

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.