‘Ben Anadolu’, Ordu’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oksijen Kültür Sanat Atölyesi Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırladığı, Güngör Dilmen’in yazdığı ve Nurgül Çoluk’un yönettiği “Ben Anadolu” adlı tiyatro oyununun galası, protokol mensuplarının ve tiyatroseverlerin katılımıyla Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu sahnesinde gerçekleştirildi.

Ordu ili ve ilçelerinde bu sezon sonuna kadar sergilenmesi planlanan oyunda kadının Anadolu’daki altı bin yıllık öyküsünün bir kısmına tanık olunuyor. Tarihsel bir kronoloji içinde eskiçağlarda Kübele anadan başlayan süreçte kadının Anadolu’ya yansımalarını ele alan, farklı kültürlerde, farklı sınıflarda olsalar bile ortak bir kimliği paylaştıkları vurgulanan oyunda izleyicilerden tam not aldı.

Daha önce yedi defa sahnelenen “Ben Anadolu” adlı oyun aynı zamanda Sinop Gerze Tiyatro Festivaline katılarak Ordu’yu temsil etmişti.

“Ben Anadolu” adlı tiyatro oyununun galasına, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şenol Pazar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, TSE İl Temsilcisi Ufuk Ersoy ile çok sayıda tiyatrosever katıldı.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.