‘Bir Evet İki Hayır Arası Hayat’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

35 kadın kendi yaşam öykülerinden yola çıkarak yazdığı oyunu sahneye koydu.

Daha önce tiyatro deneyimi olmayan 35 kadının kendi yaşam öykülerinden yola çıkarak yazıp sahneye koyduğu “Bir Evet İki Hayır Arası Hayat” adlı oyun, Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde tiyatro severlerle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesi kapsamında hazırlanan ve ev kadınlarının sahnelediği, “Bir Evet İki Hayır Arası Hayat” adlı oyun Kadıköy ve Rize’den sonra Sarıyer’de de sanatseverden yoğun ilgi gördü.

Meryem Nart’ın yazdığı, Müfit Kayacan, Kutsal Kaynak ve Bülent Patoğlu’nun rejisini yaptığı, projeye katılan 35 kadının, gerçek yaşam öyküsünden kesitlerin seyirciyle paylaşıldığı, kadınların korkularını, taleplerini, sorunlarını ve umutlarını bir araya getiren oyun bir cezaevi hikayesiyle anlatıldı.

Gündelik yaşamda görmeye alıştığımız birçok karakterin gerçekçi bir üslupla canlandırıldığı oyunda, ev kadınları etkileyici bir performans ortaya koydu. Sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan oyunun sonunda, oyuncuların performansı sahneye atılan çiçeklerle taçlandırıldı.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’ndeki oyunu beğeniyle izleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, oyundan çok etkilendiğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti ve oyunculara çiçek verdi. Oyunu çok sayıda tiyatro severle birlikte Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın ve Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun da izledi.

Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya’ nın yaptığı projeye başından beri destek veren Tiyatro sanatçısı Ayla Algan da oyun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.