Bitlis’te Perdeler İlk Defa Türkçe ve Kürtçe Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kent Gönüllüleri’nin sahneye koyduğu ‘Başkan’ adlı tiyatro oyunu izleyicisi ile hem Türkçe hem de Kürtçe olarak buluştu. Tiyatro ve konser etkinliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Oyun, belediyelerdeki çalışma düzenini ve belediye başkanlarının yaşadıkları olayları tirajı komik bir şekilde ele alıyor.

Oyundan sonra sahneye konan Doktor adlı oyun da Türkçe ve Kürtçe olarak sahnelendi. Oyunda şehirden gelen doktorlara vatandaşların hastalığını Kürtçe olarak anlatmaya çalışması ve Kürtçe bilmeyen doktorun hastayı anlayamaması işleniyor.

İki dilli yaşamın tirajı komik yönleriyle anlatıldığı oyunu sahneye koyan Kent Gönüllüleri oyuncuları, ilk oyunlarında tiyatro severlerden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. 2 aylık bir eğitimden sonra oyunu grup çalışması ile sahneye koymayı başardıklarını belirten grup oyuncuları, Bitlis’te ilk defa Kürtçe ve Türkçe olarak sahnelenen oyunlarını diğer il ve ilçelerde de sahnelemeyi planladıklarını belirtti. Oyuncular bundan sonra yapacakları tüm oyunları iki dilde sahnelemeyi düşündüklerini ifade etti.

Belediyelerdeki başkanlık sisteminin toplumsal düzeyde ortaya çıkardığı sıkıntıları ve doktorların yaşadığı problemleri konu alan oyunlar izleyiciler tarafından sık, sık ayakta alkışlandı.

Oyunlardan ardından sahne alan grubun oluşturduğu müzik grubunun seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar seyircileri coşturdu.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.