Buca’ya Yeni Tiyatro Salonu Müjdesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’in Buca İlçesi Belediye Başkanı Ercan Tatı, Sahne Tozu Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Papaz Kaçtı’ isimli oyunu izledi, tiyatro severlere salon müjdesi verdi.

Çalışmalarını ücretsiz olarak Buca Belediyesinin tahsis ettiği salonunda gerçekleştiren Sahne Tozu oyuncuları, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da katıldığı “Papaz kaçtı” isimli tiyatro oyunu ile Bucalı vatandaşlarla ve öğrencilerle buluştu.

Phillip King’in yazdığı Haldun Dormen ve M. Çağlar İşgören’in yönettiği Papaz Kaçtı adlı komedi oyunu 1943 yılında İngiltere’nin kuzeyinde Middlewick köyünde geçiyor.

İçlerinde bir papazında yer aldığı ve bir ailede yanlış anlaşılmadan başlayan hikayenin sürpriz kişilerin katılımı ile giderek içinden çıkılmaz bir hal almasını konu eden oyun yaklaşık iki saat sürüyor.

Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncuları ile nasıl yollarının kesiştiğini anlatan Ercan Tatı, salonu dolduran katılımcılara da Buca’da yapmayı planladığı 2 bin kişilik Tiyatro salonun da müjdesini yeniledi.

Tatı, “Şirinyer de bir ara sokakta Sahne Tozu oyuncuları arkadaşlarınızla tanıştık. Ben gerçekten de o güne kadar, Şirinyer’de o ara sokakta böyle bir tiyatronun varlığından dahi haberim yoktu. Fakat isteyince neler olabileceğini orada gördüm ve o zaman bu genç arkadaşlarıma dedim ki, bu sahnelerin tozunu siz çok atarsınız. Şu an karşınıza çıkacak gençler amatör bir ruhla çalışan profesyonel bir grup” dedi.

2 BİN KİŞİLİK TİYATRO SALONU

Konferans salonunu ağzına kadar dolduran tiyatro aşığı gençlere seslenen Başkan Tatı, Ankara ile sürekli temas halinde olduğunu ve en kısa zaman da İzmir’e ve Buca’ya yakışır bir tiyatro salonu kazandıracağını söyledi. Tatı, “ 700 binlik bir nüfusun belediye başkanıyım ama 700 binlik nüfusa yakışır bir tiyatro salonumuz yok. Üniversite kentiyiz diyoruz bir tane cep sinemamız yok. Güzel bir proje yaptım. 3 ayrı salonu olan toplamında 2 bin kişiyi ağırlayabileceğimiz bir tiyatro salonu tasarladım. İzmir ve Buca’ya yakışır bir tiyatro salonu projesini gidip Milli Emlak’a sundum. En kısa süreçte tiyatromuzu sizlere kazandıracağım” diye konuştu.

Kazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.