Can Gürzap’tan Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elazığ’da bu gece sahnelenecek, Can Gürzap ile Nurseli İdiz’in oynadığı ’Evliliğe Gelince’ adlı oyun, Nurseli İdiz’in kente gelmemesi nedeniyle iptal edildi. İdiz’e sert tepki gösteren Gürzap, “Bir kez daha bu hanımla oyun iptali yaşadım. Bir sanatçı için, bir tiyatrocu için, gerçekten mesleğini seven tiyatrocu için bu çok ağır bir darbe. Zaten tiyatronun çok zor yapıldığı ülkemizde kendi içimizden vurulursak o zaman ne yapabiliriz?” dedi.

Elazığ’da daha önce planlanan, ancak 8 Mart’ta meydana gelen ve 42 kişinin ölümüne neden olan 6.0 büyüklüğündeki deprem nedeniyle sahnelenemeyen Can Gürzap ile Nurseli İdiz’in birlikte oynadığı ’Evliliğe gelince’ adlı oyun, yine sahnelenemedi.

Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa turnesinin ilk ayağı olan Elazığ’a oyunculardan Nurseli İdiz’in gelmemesi üzerine oyun sahneye konulamadı.

Nurseli İdiz’in mazeret bildirmeden turneye katılmaması, rol arkadaşı ünlü oyuncu Can Gürzap tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Kente dün akşam Tiyatro Diyalog’un ortaklarından Ali Temiz ile geldiğini söyleyen Can Gürzap, şunları söyledi:

“Ali bu sabah beni uyandırdı. Ve oyunun diğer başrol oyuncusu olan Nurseli İdiz’in turneye gelmeyeceğini söyledi. Bütün bir gece yapılan telefon konuşmalarında kendisi ikna edilemedi. Ve burada tiyatroya büyük bir darbe indirildi. Tabi benim en büyük üzüntüm biz geçen sene gelecektik ama depremden sonra turneyi iptal etmek zorunda kaldık, doğal olarak. Ben daha önce Elazığ’da birkaç kez turne yaptım hatta bunların birisi çok uzun sürmüştü. Ve bunun en çok benim üzerimde yaptığı yıpranma bunun acısını çekmek oldu. İnsanlar bilet almışlar yerlerini ayırmışlar gerek Elazığ’da olsun gerek Urfa’da, Diyarbakır’da olsun. Ve biz başrol oyuncusunun gelmeme isteği nedeniyle burada bu sanatseverlere karşı büyük bir mahcubiyet ve utanç yaşamaktayız. Tiyatroya yapılan davranıştan dolayı da büyük bir utanç yaşamaktayım. Daha önce de bu kişi ile aramızda bazı sorunlar olmuştu, perde son anda açılmıştı. Problemler yaşanmıştır. Fakat bunları kendi içimizde halletmeye çalıştık. Ama iş bizim halletmeme sınırlarımızın dışına çıktığı için bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum ve özür diliyorum.”

SEYİRCİ TİYATRODAN SOĞUR

42 yıldır sahneye çıktığını söyleyen tiyatro oyuncusu Gürzap, “Bir kez daha bu hanımla oyun iptali yaşadım. Bir sanatçı için, bir tiyatrocu için, gerçekten mesleğini seven tiyatrocu için, bu çok ağır bir darbe. Zaten tiyatronun çok zor yapıldığı ülkemizde kendi içimizden vurulursak o zaman ne yapabiliriz? Görüyoruz ki çeşitli nedenlerle ki bu benim için en ağır neden. Bu tür olaylar seyirciyi tiyatrodan soğutur. Oyunlarımızı oynayamıyoruz bu kadar yol yaptık geldik. Arkadaşlar sabahın köründe uçağa bineceklerdi, onların gelmemelerini sağladık bende zaten bu akşam dönüyorum. Tekrar bütün bu kentlerin hem yetkililerinden, görevlilerinden hem de seyircilerinden özür diliyorum” dedi.

İDİZ, BİR DAHA HİÇBİR TİYATRODA İŞ BULAMAYACAKTIR

Tiyatro Diyalog’un ortağı Ali Temiz, ellerinde olmayan nedenlerden dolayı oyunu iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Temiz, “Perdenin açılması gerekiyordu. Muhtemelen bu arkadaşımızla artık bizim bir daha bir araya gelme şansımız yok. Tiyatroya yapılacak en büyük saygısızlığı yapmıştır. Bir daha öyle bir aktrisle bizim tiyatronun bir arada olması mümkün değil. Bizim sadece bu turne değil Trakya turnemiz vardı, İstanbul oyunları vardı, muhtemelen hepsi iptal edilecek. Şuan telaffuz etmek istemeyeceğim bir takım kaprislerden dolayı eğer bir aktör ya da aktrist gelmiyorsa oyuna zaten onun kendi mesleği ile olan ilişkisi kendisi bitirmiş anlamına geliyor” dedi.

Bu akşam sahnelenecek olan oyun için Elazığ’da 25 ve 30 liradan satışa sunulan biletlerden 400 tanesi satılmıştı.

Hürriyet

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.