Çıplak Ayaklar Kumpanyası Şubat Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çıplak Ayaklar Kumpanyası kendi evinde seyircisiyle buluşmaya devam ediyor…

Çağdaş dans alanında üretmek ve paylaşmak amacıyla 7 sene önce kurulan Çıplak Ayaklar Kumpanyası, gitgide büyüyen bir aileyle kendi stüdyosunda çalışmalarına devam ediyor.

7 sene önce biletlerini sırt çantalarında satan, başka sahneleri kendi imkanlarıyla kiralayıp gösteriler organize eden, dans/ hareket/ tiyatro/ ışık/ müzik vb. alanlarda farklı bir dil aramak amacıyla aynı yolda yürüyen nev-i şahsına münhasır insanlarla buluşmalar düzenleyen Çıplak Ayaklar Kumpanyası, 3 sene önce açtıkları stüdyolarını bu 3 senenin sonunda bir gösteri alanına dönüştürmeyi başardılar.

Çıplak Ayaklar Stüdyosu sadece bir gösteri alanı değil aynı zamanda dansçıların ve amatörlerin hareket edebildikleri, müzisyenlerin ve oyuncuların farklı disiplinlerle çalışabildikleri, sanatçılarla aktivistlerin yan yana gelebildikleri, prova alanı ve mutfağıyla gündüzlerin gecelerekarıştığı ve içinde büyük bir ailenin beraber yaşadıgı bir ev tiyatrosu.

Peki…

Şubat ayında bu aileden kimlerle tanışabilirsiniz?

5-6-7 Şubat / 20:00

Gomidas’la Yolculuk / dans ve doğaçlama

Çıplak Ayaklar Kumpanyası – Ayşe Tütüncü ve ekibi

19. yüzyılın başında İstanbul ve Anadolu’yu karış karış dolaşarak, bölgesel halk ezgilerini ilk derleyen, kayıt altına alan etnomüzikolog ermeni müzisyen Gomidas (1869-1935), kompozisyon, yorum, eğitmenlik, koro şefliği gibi, müzik dünyasında geniş bir alana yayılan çalışmalarıyla ortak müzik tarihimize çok önemli kalıcı eserler bırakmıştır.

Ayşe Tütüncü’nün düzenlemeleri ve piyanosu, Melikcan Zaman’ın kemanı ve Sıla Gerbağa’nın flüdüne hareket ve doğaçlamalarıyla eşlik edecek olan Çıplak Ayaklar Kumpanyası sizleri Gomidas’la Yolculuğa beraberce çıkmaya davet ediyor.

12-13-14 Şubat / 20:00

Aptal, Sıradan ve Suçlu / oyun deposu

İlk oyunları ‘Çirkin İnsan Yavrusu’ ile kendi metinlerini oluşturan ve önemli bi seyirci kitlesi edinen ‘oyundeposu’ yine kendilerinin metinleştirdiği yeni oyunları ‘Aptal, Sıradan ve Suçlu’ ile sahneyi bir sunum alanı olarak algılamaktansa, bir paylaşım alanı olarak algılamayı öngörerek sizi bir mutfak sohbetine davet diyor.

Tarihin, sanatın ve oyun metinlerinin kaydetmediği gündelik, boş bir sohbetin geleneksel kadınlık temsiliyetinin gömüldüğü mutfakta beraber eğlenen üç kadın, teori ve pratiğin arasındaki ayrımda tüm tutarsız görünen, boş anlarıyla sahne üzerinde var olma cesaretini sınayacaklar.

18-19-20 Şubat / 20:00

Kontrol / Çıplak Ayaklar Kumpanyası- Vertigo Uçuş Efektleri

Kendi içinde farklı koreografik deneme alanları yaratan Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve onun kadim dostu üstelik kapı komşusu Vertigo Ucus Efektleri’yle gerçekleştirdigi ‘Kontrol’, kumpanya dansçılarından Aslı Öztürk’ü, Vertigo’dan Cihan Kuşçu’yu ve Gevende’den Ömer Öztüyen’i yanyana getiriyor.

Bir ipin ucunda pamuk ipliğine bağlı yükselirken ve düşerken, mutlu olduğunuzu yada mutsuz olduğunuzu zannederken, fiziksel aksiyonu yüksek bir hareket kalitesi ve onu hareket ettirenin kusursuz uyumuyla karşılaşacaksınız.

21 Şubat / 18:00 ve 20:00

Gökhan Nasif / Çaydanlık

Gökçe Gürçay / İnteraktif müzik oyunları

Çıplak Ayaklar Stüdyosu ailesinden Gökhan Nasif ve Gökçe Gürçay’ın  solo performanslarının izleneceği bu gecede, Nasif’in ‘Çaydanlık’ adlı gösterisiyle,stüdyomuzda ilk defa jonglörlük sanatının sahnelenmesine tanıklık ediyor olacağız.
Gökçe Gürçay ise uzun süredir notlarını alıp biriktirdiği, deneyimlediği insan bedeninden çıkan seslerle, bir nevi beden workshow’u yapıyor olacak bizlere.

25-26-27 Şubat / 20:00

Sen balık değilsin ki / Çıplak Ayaklar Kumpanyası

Büyük balığın küçük balığı yuttuğunu düşünenler, bu gösteri aslında sizler için.

Sahneye gelecek olan bavulun içinden çıkanlar, yüreklerimizin bi köşesinde duran yaralarımızı ortaklaştıracak….

28 Şubat / 20:00

Cenk Erdoğan trio / konser

Türk modern caz dünyasının en başarılı isimlerinden Cenk Erdoğan, kendi adını taşıyan triosu ile birlikte hepimizi
şubat ayından mart’a geçirmek için en uygun ruh haline hazırlayacak.

Evde hazırlanıp gelmekte fayda var…..

Bilgi ve Rezervasyon için:

Tel: 0539 459 95 34

email: cakstudyo@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.