Cirque Du Soleil Türkiye’de!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gösteri sanatlarında yepyeni bir boyut açan Kanadalı dünyaca ünlü topluluk Cirque Du Soleil’un en köklü gösterilerinden Saltimbanco, Pozitif organizasyonu ile Akbank’ın ana sponsorluğunda, ilk kez Türkiye’ye geliyor. 19 Şubat – 4 Mart 2011 tarihleri arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda sahne alacak Cirque Du Soleil topluluğu, asla kaçırılmaması gereken görselliğiyle akrobasi ve teatral performansın doruğa çıktığı, bir şehir masalını konu eden muhteşem Saltimbanco gösterisiyle nefesleri kesecek.

Sahne tasarımı, müzikleri, dansları, kostümleri ve makyajlarıyla gösteri sanatlarında bir devrim yaratan dünyaca ünlü Kanada-Quebec’li Cirque du Soleil topluluğu, İstanbul’u büyülemeye hazırlanıyor. Modern dans ve akrobasiyi en etkileyici şekilde birleştiren ve şimdiye kadar Oscar törenleri ve Las Vegas da dahil dünyanın tüm büyük performans merkezlerinde sahne alan, dünyanın en uzun soluklu ve en ünlü gösterilerinden biri, Cirque Du Soleil, Saltimbanco gösterisiyle 19 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında yediden yetmişe tüm İstanbul’u etkisi altına alacak.

Saltimbanco Hakkında:

Cirque Du Soleil’in yaratıcısı Guy Laliberte, Saltimbanco gösterisi için hayatın kutlanışı sözlerini kullanıyor. Farklı sanat türlerini harmanlayarak şimdiye kadar görülmemiş orijinallikte bir gösteri sunan Saltimbanco topluluğunun sanat anlayışı 8 farklı değerden oluşuyor: Akrobasi, Tiyatro, Hayal gücü, Dans, Cesaret, Hüner, Zarafet ve Çok kültürlülük. Renkli karakterler ve hipnotize edici sahne tasarımıyla epik bir gösteriye imza atacak efsane topluluk, 51 kişilik kadrosu ve hikâyede öne çıkan teatral karakterleri, barok görselliğiyle şimdiye kadar Türkiye’de görülmemiş büyüklükte bir şova hazırlanıyor. Kimi zaman komik kimi zaman dramatik tonlara sahip bu gösteride, trapez, akrobasi, denge ve jonglörlük üzerine farklı bölümler yer alıyor. Konusu dahilinde İstanbul gibi büyük metropollerin dinamiklerinden ilham alan Saltimbanco, şehrin ruhunu yansıtan çok renkli ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gösteri için İstanbul’a geliyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.