‘Cirque Du Soleil’e Altı Ek Gösteri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyaca ünlü uluslararası topluluk Cirque du Soleil, en köklü gösterilerinden biri olan Saltimbanco ile 19 Şubat – 4 Mart arası Türkiye’yi ziyaret ediyor! Akbank’ın ana sponsorluğunda ve Pozitif organizasyonuyla sahnelenecek olan Cirque du Soleil başyapıtı Saltimbanco, 19 Şubat tarihinden itibaren Abdi İpekçi Arena’da olacak.

Beklenenin üstünde yoğun bir ilgiyle karşılanan Cirque du Soleil-Saltimbanco gösterisi için yoğun talep üzerine hafta içi 6 ek gösteri kondu. Ek gösterilerin biletleri 6 Ocak Perşembe günü Biletix üzerinden satışa çıkarılıyor.

Medyada Saltimbanco:

“Zarafet dolu atletik bir tiyatro” – The London Times
“İnsanoğlunun fiziksel gücü ve coşkusu” – Variety Magazine (USA)
“Sihrin ve bir şehir efsanesinin buluşması… Bir rock konserinin ihtişamıyla komedya sanatının doğaüstü bileşimi ” – The New York Times

Artık bir klasik olan Cirque du Soleil’in en iyi gösterilerinden biri olan Saltimbanco, heyecanlı, ilham veren bir sanat eseri, teatral performansın doruğa çıktığı akrobatik bir şaheser… 20 farklı ülkeden 50 sanatçının yer aldığı Saltimbanco, inanılması güç bir atletiklikle nefes kesen bir akrobasiyi bir araya getiriyor;  gösteride Chinese Poles’da imkansız görünen denge, zıplama ve dönme hareketleri, Russian Swing’de yerçekimine meydan okuyan bungees ve trapez, seyircilerin favorisi jonglörlük ve akrobasi bisikleti hareketleri, aynı zamanda dünyaca meşhur özgün palyaçolar yer alıyor. Saltimbanco teknik mükemmellik ve büyüleyen görselliğinin yanı sıra, görkemli kostümler, heyecan veren aydınlatma, mizah, müzik ve sihrin birleştiği bir hayal alemi, şaşkınlık ve hayranlık yaratan, aileler ve meraklıları için son derece eğlenceli, kaçırılmayacak bir gösteri…

Saltimbanco ismini İtalyancada ‘’bankın üstünde zıplamak’’ anlamına gelen “saltare in banco’’dan alıyor. Gösteri şehir hayatının sayısız deneyimini keşfediyor: Metropolde yaşayan insanlar, onların mizaçları ve benzerlikleri, aileler ve gruplar, kalabalık ve caddenin gürültüsü, gökdelenler. Şehir hayatının kozmopolitliğinden ve orada yaşayan renkli kişiliklerden ilham alan Saltimbanco gösterisi, içeriğinde görsel anlamda barok öğeler taşımasının yanında eklektik karakterlerden oluşan kadrosuyla izleyenleri hayali bir şehre taşıyor.

Son haliyle bir yılı aşkın süredir Avrupa turuna devam eden Saltimbanco, Akbank’ın ana sponsorluğunda Pozitif’in organizasyonuyla İstanbul’u ziyaret ediyor! Set ve sahne gereçleri dâhil turun ekipmanları ve kostümleri 180 ton ağırlığında olup 16 tane yarı römork ile taşınıyor. Şapkalar ve ayakkabılar dahil tüm kıyafetler Cirque du Soleil’in Montreal, Kanada’daki atölyelerinde her sanatçıya özel olarak hazırlanıyor. Sanatçılar bir performans sırasında üç ila beş kostüm giyerken, 250 çift ayakkabı da dahil olmak üzere 2500’den fazla kostüm şehirden şehre özel 50 adet valiz içerisinde taşınıyor. Saltimbanco’nun prömiyeri 23 Nisan 1992 gününde Montreal’de büyük çadırda gerçekleştikten sonra, büyük çadır 14 sene süreyle ve 75 şehirde şova ev sahipliği yaptı. 2007 yılında Saltimbanco’nun sahne düzeninin gösteri mekanlarına uygun olacak bir şekilde tekrar düzenlenmesiyle gösteri her sene ortalama 40 şehirde sergilenmeye başladı. Lovells Chocolate’ın resmi sponsorluğunda; Hürriyet, Power FM ve Digitürk’ün medya destekleriyle Abdi İpekçi Arena’da gerçekleşecek Cirque du Soleil-Saltimbanco gösterisi; yediden yetmişe herkese unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

NE KADAR: 50 TL-150 TL

Cirque du Soleil hakkında:

1984 yılında, 20 sokak sanatçısından oluşan, Cirque du Soleil, yüksek standartlarıyla sanat ve eğlenceyi bir araya getirmiş Québec’li bir gösteri sanatları topluğu. Şirket’in 50 farklı ülkeden, 1.200 ‘den fazla sanatçı dahil olmak üzere yaklaşık 5.000 çalışanı bulunuyor.  Uluslar arası merkezi Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Cirque du Soleil şu ana kadar uyandırdığı ilgi ve merak ile beş kıtada toplam 300 şehirde 100 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. 2010 yılında, Cirque du Soleil tüm dünyada aynı anda 21 gösterisini sunmaya devam ediyor. Cirque du Soleil’in Uluslararası Merkezi Kanada’nın Montreal kentindedir.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.