Compania Antonio Gades – Kanlı Düğün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü başyapıtların uluslararası arenada sahnede ün kazanmasını ve popüler olmasını sağlayan Gades, Prosper Merimee’nin Carmen eserinin dans uyarlamasından, Federico Garcia Lorca’nın meşhur Kanlı Düğün’üne kadar çalışmalarıyla tüm dünyada efsane haline gelmiş ve 2004 yılında aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kurduğu Vakfı ile mirasını bugünlere bırakmış…Vakfın kurduğu Gades Topluluğunun dansçılarıyla Gades’in enerjisi devam ederken, yıllarca Gades ile dans etmiş Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor…

Kanlı Düğün, içinde trajedi olan, folklorik öğeleri barındıran gerçek bir İspanyol hikâyesi. 1928 yılında Federico Garcia Lorca tarafından yazılmış “Kanlı Düğün” oyunu; Antonio Gades tarafından, 1974’te bale olarak uyarlanır. Gösteri için, 20 kişilik bir ekiple çalışır ve prömiyeri Roma Olimpic Theatre’da 2 Nisan 1974 tarihinde gerçekleştirilir.

Dünyanın pek çok önemli salonlarında gösteri, sahnelenmeye başladıktan 6 yıl sonra Antonio Gades ve Carlos Saura dans ve filmin başarılı birlikteliği olacak şekilde balenin film versiyonunu gerçekleştirirler.

İspanyol dramatik dans alanındaki en önemli eserlerden olan aynı zamanda çağdaş dans klasiği Kanlı Düğün, CRR için yeniden sahneleniyor. Federico Garcia Lorca’nın “BODAS DE SANGRE” adlı eserinden esinlenen gösteri 6 sahneden oluşuyor.

Koreografi ve Işık: Antonio Gades

Bale Uyarlama: Alfredo Manas

Kurulum,Dizayn ve Kostümler: Francisco Nieva

Müzik: Emilio De Diego, iAy , Mi Sombrero! Perello y Monreal Rumba Felipe Campuzano

Solistler

La Madre: Maite Chico / Vanesa Vento, El Novio: Joaquin Mulero, La Mujer: Maite Chico / Carolina Pozuelo, Leonardo: Angel Gil, La Novia: Cristina Carnero

Dansçılar

Luisa Serra, Maria Nadal, Maria Jose Lopez, Vanesa Vento, Conchi Gomez, Elias Morales, Alberto Ferrero, Antonio Ortega, Jairo Rodriguez, Miguel Lara, David Martin, Enrique Pantoja, Alfredo Tejada, Antonio Solera, Camaron de Pitita.

Müzisyenler

Cantaora Sanatçısı: La Bronce, Cantaores Sanatçıları: Enrique Pantoja, Joni Cortes, Gabriel Cortes, Alfredo Tejada

Gitar Sanatçıları: Antonio Solera, Camaron de Pitita

Teknik Direktör: Dominique You

Ses: Beatriz Anievas Minguez

Işık Teknisyeni: Roger Goffinet

Kostümler: Sofia Perez

Antonio Gades Vakfı: Maria Esteve, Eugenia Eiriz ve Josep Torrent

Suite Flamenco

8 bölümlük geleneksel flamenko dans performansı olan Suite Flamenco, Gades’in kendi bakış açısını yansıtıyor. Eserdeki tüm bölümler Antonio Gades’in kendi perspektifinden oluşuyor. İzleyiciler, bu gösteriyle flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek tarzda öncü bir eseri izleyebilmek fırsatını elde etmiş olacaklar.

Koreografi: Antonio Gades

Bulerias, Solea ve küçük tango Koreografisi: Cristina Hoyos

Müzik: Antonio Solera ve Antonio Gades

Süre: Aralıksız 55 dakika

Solist: Stella Arauzo

Dansçılar

Bayan Dansçılar: Cristina Carnero, Maite Chico, Maria Jose Lopez, Conchi Gomez, Maria Nadal, Vanesa Vento, Lusia Serrano, Carolina Pozuelo Erkek Dansçılar: Miguel Lara, Elias Morales, Antonio Ortega, Jairo Rodriguez, Angel Gil, Alberto Ferrero y Joaquin Mulero.

Müzisyenler

Cantaora Sanatçısı: La Bronce

Cantaores Sanatçısı: Enrique Pantoja, Joni Cortes, Gabriel Cortes, Alfredo Tejada

Gitarist: Antonio Solera, Camaron de Pitita

Teknik Direktör: Dominique You

Ses: Beatriz Anievas Minguez

Işık Teknisyeni: Roger Goffinet

Kostümler: Sofia Perez

Antonio Gades Vakfı: Maria Esteve, Eugenia Eiriz ve Josep Torrent

Bilet Fiyatları: 50.00 TL – 40.00 TL – 30.00 TL – 20.00 TL

Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.