DES,Tiyatro Topluluğu Kurdu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatçıları, müzisyenler, öğretmen, akademisyen ve öğrencilerden oluşan ‘DES Tiyatro Topluluğu’ kuruluşunu kutladı.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre Eğitimin tiyatro ile desteklenmesi gerektiğini ve bu nedenle DES Tiyatro Topluluğunu kurmaya karar verdiklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Sendikacılığın en güzel örneklerini sunmaya devam ediyoruz. DES Tiyatro Topluluğu, öğrenci, veli ve eğitimcilerden oluşan 50 milyonluk eğitim bileşenlerine hizmet etmek için kuruldu. Amacımız 7’den 70’e herkesin hayat boyu eğitimsel süreçlerinin gelişimine katkıda bulunmak, gençliğimizin sorunlarını tartıştırmak, tüm topluma tiyatro sanatı zevkini kültürel mirasımıza bağlı kalarak aşılamak olacaktır. Tiyatro yoluyla değerler eğitimi vermeyi, toplumsal barış ve huzuru artırmayı da hedefleri arasında gören DES Tiyatro Topluluğu, sergilediği oyunlarla eğitime, topluma, sanata, medyaya demokratik bir anlayışla eleştirel bakış açısı kazandıracak, öğrencilerimizin sosyal, duygusal ve estetik gelişimine de katkı sağlayacaktır. ” dedi.

DES Tiyatro Topluluğu çalışmalarını başlatan ve genel koordinatörlüğünü yürüten DES Genel Başkan Yardımcısı Mine Günçiçek, sendikacılığa yeni bir soluk, eğitim faaliyetlerine yeni bir heyecan ve vizyon kazandırmak amacıyla kurduklarını ifade ettiği tiyatro topluluğunun, yurt genelinde turneler düzenleyerek toplumun ekonomik, sosyal ve demokratik sorunlarına karşı tiyatro maharetiyle eğitici, bilgilendirici, aydınlatıcı bir perspektifle çözüm odaklı katkıda bulunacağını söyledi.

Mine Günçiçek, “Aile içi iletişim ve demokrasiden, okullardaki şiddete kadar. Cinsiyet ayrımcılığından, terör sorununun çözümüne kadar önemli bulduğumuz her konuyu işlemeyi düşünüyoruz” dedi.

DES Tiyatro Topluluğu’nun Sanat Yönetmenliğini ve Eğitim Projeleri Koordinatörlüğüne ise tiyatro sanatçısı Esra Akdoğan getirildi. Esra Akdoğan; Tiyatro çalışmalarında ‘eğitimin sanatla desteklenmesi’ kapsamında birçok farklı etkinlik yapılacağını, Tiyatro çalışmalarının çeşitli projeler içerisinde yer alacağını açıklarken, sanatın her yönüyle, eğitime destek veren yapısının önemini vurguladı.

Esra Akdoğan, DES Tiyatro Topluluğunun kurulum aşamasında projelerini titizlikle seçtiklerini, başta Ankaralılar olmak üzere yurt genelinde tüm vatandaşlarımıza tiyatroda profesyonel bir alternatif sunacaklarını ve Türkiye’de birçok ilde oyunlarını oynayacaklarını, geniş kitlelerle buluşmayı hedeflediklerini açıkladı.

e-haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.