“Europe In Motion” Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

EUROPE IN MOTION, Türkiye’den Bimeras/iDANS (İstanbul), İngiltere’den Dance4 (Nottingham), Hollanda’dan Springdance (Utrecht) ve Avusturya’dan Brut (Viyana) ortaklığıyla gerçekleşen ve yeni koreografların yaratıcı çabalarına destek olmayı hedefleyen bir program. Yaklaşık bir hafta sürecek EUROPE IN MOTION buluşmalarında her bir ülkeden 2’şer koreograf hep birlikte eserleri, sanatsal vizyonları, metodları, zorlukları ve dans/performansın geleceği üzerine fikir alışverişinde bulunacaklar. Bu süre boyunca kendilerine iki tecrübeli mentor eşlik edecek. Bu diyalog süresinin sonunda bütün katılımcılar geliştirmekte oldukları eserleri festival seyircisine gösterecekler. Program beş kere farklı katılımcılarla tekrarlanıyor:

Dance4, Nottingham, Şubat 2011

Springdance, Utrecht, Nisan 2011

iDANS, İstanbul, Ekim 2011

Brut, Viyana, Şubat 2012

Springdance, Utrecht, Nisan 2012

EUROPE IN MOTION buluşmalarının tümünde Jonathan Burrows (kendisini iDANS 02’den tanıyoruz (http://www.idans.info/idans02/tr/speaking-dance)  baş mentor olarak koreograflara destek olacak. İkinci mentor her bir buluşma için o ülkedeki partner tarafından belirlenecek.

EUROPE IN MOTION buluşmalarının birincisi 19-26 Şubat 2011 tarihlerinde Nottingham’da gerçekleşiyor. Buluşmaya Türkiye’den Kerem Gelebek ve Melih Gençboyacı katılıyor.

EUROPE IN MOTION programıyla ilgili ayrıntılı bilgi:

http://www.springdance.nl/activities.php?contentID=5 (lütfen İngilizceyi seçiniz)

Springdance Nisan 2011 buluşması başvuruya açıldı. Sorular ve başvurular için:

eim@bimeras.org

Not: Springdance’de sergilenecek gösterinin solo olması zorunluluğu yoktur. Seçilen projenin tüm icracılarının giderleri Springdance tarafından karşılanacaktır.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.