Gaziantep Şehir Tiyatrosunda Casablanca Rüzgarı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Keşanlı Ali Destanı”ndan sonra şimdi de tiyatroseverlerin karşısına Woody Allen’in ‘Bir Daha Çal, Sam’ adlı vodvil oyunu ile çıkmaya hazırlanıyor.

Yönetmenliğini Abdullah Alparslan’ın yaptığı ‘Bir Daha Çal, Sam’ adlı 2 perdelik komedi oyununda, rolleri Sabri Aykaç, Ayşe Başderici, Alper Mavi ve Kübra Sağıroğlu paylaşıyor. Humprey Bogart Casablanca filminde çok sevdiği ‘As Time Goes Bye’ şarkısını piyanist Sam’den tekrar tekrar çalmasını ister. İsmini buradan alan Woody Allen’in ‘Bir Daha Çal Sam’ adlı oyunu karısı tarafından terk edilen bir adamın yaşadıklarını komik bir dille anlatmaktadır. Karısı tarafından terk edilen Allen Felix bunalıma girer. En yakın arkadaşı Dick ve onun eşi Linda onu bunalımdan kurtarmak ve yeniden hayata döndürmek için sürekli yeni kadınlarla tanıştırırlar. Fakat Allen bu konularda çok beceriksiz olduğundan ve hala karısını unutamadığından her şeyi yüzüne gözüne bulaştırır.

Sinema dergilerine kritikler yazan Allen’ın en sevdiği film olan Casablanca’nın başkahramanı Humprey Bogart çıkagelir. Artık kahramanımızın kadınlara nasıl davranması gerektiğini söyleyecek hayali bir arkadaşı vardır. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde sahnelenmeye başlayacak olan “Bir Daha Çal, Sam” adlı iki perdelik komedi oyunu, 30 Mayıs 2011 tarihine kadar her pazartesi saat 20.00’da Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşacak.

Star Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.