Gül Yapraklarında Dans

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Güldestan Balesi muhteşem bir prömiyerle sanatseverlerle buluştu.

Koreografisini Beyhan Murphy’nin yaptığı ve Arkın Zirek’in sahneye koyduğu eserde ANTDOB dansçıları güçlü performanslarıyla izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 22 Şubat akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen prömiyerde sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı. Dansın ve müziğin büyülü dünyasını , keyifli bir o kadar da çarpıcı şekilde sahneye taşıyan eserin müzikleri ise Mercan Dede imzasını taşıyor. Koreografisi, kadrosu, kostümleri ve müzikleriyle izleyiciye görsel bir Şölen yaşatan eser 24 Şubat Perşembe günü de sahnede olacak.

Gül yapraklarında dans

Sezonun yeni eseri olan Anna Karenina’nın yanı sıra West Side Story’de de sahne alarak son aylarda oldukça yoğun bir tempoda çalışan bale topluluğu Güldestan’la da seyirciyi etkilemeyi başardı. Derya Özbakır ve Tolga Burçak’ın birlikte gerçekleştirdikleri dans nefes keserken , eserin sonunda dansçıların üzerine Yağan gül yaprakları ise büyük ilgi gördü. Bu sezonun iddialı eserleri arasında yerini almaya hazırlanan Güldestan , Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde birleştirerek ;geçmişten bugüne izler bırakarak gelen bir yaşamı , dans ve müziğin kusursuz uyumu ile izleyiciye sunuyor.

Baleden etkileyici performans

İzleyiciyi eserin içerisine çeken prömiyer gecesinde ; bayan dansçılarda Esra Taner, Derya Özbakır, Melda Sipahi, Meray Kartal, Gülçin Alpaşar , Bader Baran , Aslı Öğüt , Derya Akyurt , Sevgim Aksoy , Göknur K.Türkmen , Öykü Akça ve Burcu Bodur , Sinem Ertan, Buket Alpdemir ve Seda Manaz sahne aldı. Erkek dansçılarda ise Murat Özdemir, Boğaç Özbakır , Tolga Burçak, Kürşat Kılıç , Okan Ünal , Gabriel Gogua , Evren İskender , Aykut Levent Özer ,Ali Basmacı, Mert Söylemez, Gökhan Yüksel , Yetkin Şahin Burak Özbek , Erdem Arslan ve Volkan Sayıner sanatseverlerin karşısındaydı.

24 Şubat’ta yeniden sahnede…

Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu , kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı Micheal Odam tarafından yapıldı. Orhan Pamuk’a ait metinler ise Halit Ergenç tarafından seslendirildi. Fotoğraflar Ara Güler imzasını taşırken , ANTDOB sahnesindeki fotoğraflar ise Serdar Aydın tarafından çekildi. Selim Yılmaz’ın kondüvit olduğu eserde, kostüm uygulama Zekiye Şimşek’e, projeksiyon Oytun Yıldırım’a, ışık realizasyonu Mustafa Eski’ye ait.

Haberler

 

Paylaş.

Yanıtla