İç Anadolu’da Kültür Sanat Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda, ”Açık Aile”, ”Dostum Şifo”, ”Kamyon”, ”Palto”, ”Gayri Resmi Hürrem” ve ”Bahar Noktası” adlı oyunlar sergilenecek.

Ünlü İtalyan yazar Dario Fo’nun yazdığı ”Açık Aile”nin çevirisi Füsun Demirel tarafından yapıldı. Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Tolga Tümer’in yönettiği oyunda, Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli rol alıyor. Kadın ile erkek ilişkilerini farklı bir bakış açısıyla anlatan oyun, yarın Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni çocuk oyunu olan ve Şehir Tiyatroları sanatçılarından Emre Basalak tarafından yazılıp yönetilen ”Dostum Şifo”da, İmren Şengel, Esma Yavuz ve Halil Ahmet Gökaydın rol alıyor. Ramazan Albayrak, Gökalp Mayakan ve Anıl Koç’un canlı müzik performansı eşliğinde, bir köpek ve bir çocuğun arkadaşlığının anlatıldığı sözsüz oyun, 5, 6, 8 ve 10 Şubat’ta Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi’nde izleyicinin karşısına çıkacak. Memet Baydur’un sevilen eserlerinden ”Kamyon” adlı oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Mert Kırlak üstlendi.

İstanbul’a nakliye işi yapan bir kamyon, Ege’nin iç kesimlerinde bir dağ başında yolda kalmasıyla içindekilerin ruh hallerinin anlatıldığı oyunda, Devrim Özder Akın, Berkay Akın, Kazım Sinan Demirer, Murat Danacı, Ercüment Yılmaz ve Sermet Yeşil rol alıyor.
Oyun, 5 ve 6 Şubatta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Sahnesi’nde izlenebilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni sezon oyunlardan biri olan ”Palto” 8 ve 10 Şubatta seyircisiyle buluşacak.

Nikolay Gogol’a ait oyunun çevirisini Cemal Süreya’nın, yönetmenliğini Erdal Küçükkömürcü yaptığı oyunda, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Özlem Akdoğan, Basri Albayrak, Ali Eyidoğan, Emir İzci, Hakkı Kuş, Burcu Tutkun Oruç ve Serkan Sezgin rol alıyor.

Özen Yula’nın yazdığı, Gökhan Soylu’nun yönettiği ”Gayri Resmi Hürrem” de Özlem Boyacı, Özlem Baykara Danacı ve Çiğdem Altuğ rol alıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun iç yüzünü ve imparatorluktaki kadın hakimiyetini farklı bir dille ele alan oyun, 8 ve 10 Şubatta Turgut Özakman Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak.

William Shakespeare’in yazdığı, Can Yücel’in uyarladığı ”Bahar Noktası” adlı oyun aşkın insanları düşürdüğü halleri anlatan, düşle gerçek arasında gidip gelen bir komedi. Çok sayıda oyuncunun rol aldığı ”Bahar Noktası”, 9 Şubatta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda sahnelenecek.
 

Konya

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Cem Günen’in yazdığı, Tomris Çetinel’in yönettiği ”Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamuşan)” adlı oyunu sahneleyecek. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümleri Özge Akarsu’ya ve ışık düzeni Kazım Öztürk’e ait oyunda, Doğan Doğru, Asım Tuncay Aynur, Bengisu Gürbüzer Doğru, Nur Yazar, Nevra Sayar, Ozan Umut Çobanoğlu, Yıldırım Gücük, Yaşar Özboz, Ahmet Çökmez, Mustafa Uzman, Hasan Tanılmış rol alıyor.

Şems-i Tebrizi’nin hayatı ile Mevlana’nın hoşgörüsünün anlatıldığı oyun, bugün ve yarın saat 20.00’de, 5 Şubat Cumartesi günü saat 15.00’te ve 20.00’de KDT Sahnesi’nde izleyicinin karşısına çıkacak.
 

Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), bu hafta ”Gulyabani” adlı oyunu sahneleyecek. SDT, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Mehmet Akay’ın yönettiği ”Gulyabani” adlı oyunun yönetmen yardımcılığını Kerem Yücel ve Nesimi Kaygusuz, dekor tasarımını Sertel Çetiner, kostüm tasarımını ise Fatma Görgü üstleniyor.

Işık tasarımını Yüksel Aymaz’ın yaptığı oyunda, Gülin Ersoy, Fulya Ülvan, Nesimi Kaygusuz, Cevat Duman, Fırat Topkorur, Filiz Demiralp ve Kerem Yücel rol alıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 19.30’da, cumartesi günü ise saat 14.00’te ve 19.30’da sahnelenecek.

Oyunda, halasının mal varlığına konmak isteyen Şevki’nin kurduğu dolap ve bunun ortaya çıkarılması şeklinde özetlenirken, cehaletin ve dolandırıcılığın çatışmasında hiç hesapta olmayan, bir aşk ve dürüstlük kazanıyor. Tüm bunlar Osmanlı’nın son yıllarında dans ve müzik eşliğinde eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.