İçki Yasağı Gala Gecelerinde Uygulandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya’da ilk içki yasağı uygulaması devletin iki kurumunda başladı. Antalya Devlet Tiyatrosu “Erkek Parkı” oyununun prömiyerinde verdiği kokteylde içki servisi yaptırmazken, Antalya Devlet Opera ve Balesi de cumartesi günkü prömiyerde ilk kez kokteyl düzenlemedi.

Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik, Antalya’da iki devlet kurumunda uygulanmaya başlandı. Antalya Devlet Tiyatrosu bu yönetmeliğe yumuşak bir geçiş yaptı. Tiyatro yönetimi “Erkek Parkı” oyunun prömiyerinde kokteyl verdi ancak alkol yerine meyve suyunu tercih etti. Antalya Devlet Opera ve Balesi ise cumartesi günü oynanan “Batı Yakası Hikayesi” oyunun prömiyerinde kokteyl vermeyerek yönetmeliğin gereğini yerine getirdi.

Gün Haber’in haberine göre; Batı Yakası Hikayesi prömiyerine katılan sanatseverler, gösteri sonrası ilk kez kokteyl olmadığını görünce şaşırdı. Opera yönetimi, kokteylin yönetmelik gereği verilemediğini söyledi. Hem devlet tiyatrosu, hem de opera ve bale yönetimi, yönetmelikten önceki oyunların prömiyerinde kokteylleri sponsorluk yöntemiyle gerçekleştiriyor ve devletin bütçesinden harcama yapmıyordu.

Şimdi gözler Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. Büyükşehire bağlı Belediye Tiyatrosu 18 Şubat’ta “Albay Kuş” oyununun galasını yapacak. Bugüne kadar galalarda kokteyl veren belediyenin bu kez kokteyl verip vermeyeceği verecekse alkol sunumu yapıp yapmayacağı tartışılıyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.