İstanbullu Topluluklar Drama Atölyesinde Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber -Bundan birkaç ay önce TTB’den ayrılan eski İATP’li tiyatro grupları yeni bir tiyatro örgütlenmesi tartışması başlatmıştı. Şu günlerde yeni bir oluşumun nasıl kurulabileceği üzerine bir tartışma süreci hâlihazırda devam ediyor. Tiyatro toplulukları Sahne İstanbul’da Dayanışma ve Örgütlenmeyi Tartışıyor inisiyatifi http://www.sahneistanbul.blogspot.com adıyla bir internet portali  açtı.

 Bu tartışmanın içinde bulunan üniversite toplulukları, örgütlenme ve dayanışma anlayışını beraber üretim perspektifi ile bir atölye düzenlediler. Yürütücülüğünü Tiyatro Boğaziçi üyesi Bülent Sezgin’in yaptığı” Oyundan Dramaya, Dramadan Tiyatroya/Sunum ve Uygulamalı Atölye Çalışması’na 23 kişi katıldı. BÜO,Taşkışla Sahnesi,İÜ Deneysel Sahne, İÜ-topya,Yalova Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ,TİMİS,Yıldız Teknik Oyuncuları, Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Topluluğu üyelerinin eğitim, vücut ve sahne çalıştırıcılarına yönelik düzenlenen atölyede, oyun, drama ve tiyatro ilişkisine dair kuramsal bir sunumu ardından uygulamalı çalışmalara geçildi.  Tiyatroculara oyun ve drama uygulamalarına dair fikir vermek amacıyla tanışma oyunları, grup kaynaştırma ve ısınma oyunları, dikkat ve konsantrasyon oyunları ve rol oynama egzersizlerinden yaklaşık 25 tane örnek uygulama yapıldı.

Atölye sonrasında toplanan üniversite grupları, üniversite tiyatroları arasındaki dayanışma, örgütlenme ve ilişkilenme problemlerini tartıştılar. “Nasıl bir örgütlenme” tartışmasının devam etmesi ve grupların birbirlerine çalışma alanlarını açmaları gerektiği konuşuldu.

Üniversite grupları daha sık atölyeler yapıp ilişkileri ve örgütlenme tartışmalarını geliştirme kararı aldılar.
 
 
Bilal Akar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.