Kar Altında Sokak Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van’da bir grup genç kendi imkânları ile kurdukları tiyatro ekibiyle sokakta tiyatro oyunu sergiledi. Kar yağışı altında sokakta sahnelenen tiyatro oyunu halkın beğenisini kazandı.

Van Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağında bugün kar yağışı altında sergilenen tiyatro oyunu halkın yoğun ilgisini çekti.

Kendilerine “İskele Alaylılar Tiyatro Grubu” adını veren ve Vanlıların pek alışık olmadığı sokak gösterileriyle ilgi çekmeyi başaran grup, kendi imkânları ile yazıp oynadıkları oyunlarının kısa tanıtımını yaptı. Yazar Wilhelm Reich’in “Dinle Küçük Adam” kitabından derledikleri oyunun kısa bir bölümünü sergileyen grup, sokaktaki halk tarafından beğeni ile izlendi.

“Yaptığımız her şey sanat için, sanat ise toplum için”

“İskele Alaylılar Tiyatro Grubu” adlı ekibin eğitmenlerinden tiyatrocu Serkan Dalar kendisinin yıllarca Van dışında batı illerinde tiyatro yaptığını ama artık kendi memleketinde kendi halkı için tiyatro yapmak istediğini belirterek”  Herkes bu gibi sanatsal etkinlikler için merkez olarak İstanbul’u gösteriyor. Oysa biz burada da tiyatro yapılabileceği inancını taşıyoruz. Bu yüzden çalışmalarımızı kendi memleketimizde kendi halkımızın beğenisine sunmaya karar verdik ve artık oyunlarımızı sokaklarda sergileyeceğiz. Bu gün sokakta sergilediğimiz oyun sadece bir tanıtım. Halkımızın beğenisine sunduk olumlu tepkiler aldık.

“Ücretsiz tiyatro eğitimi veriyoruz”

Yarı profesyonel anlamda oyunlar yazıp sergileyen grup, tiyatro çalışmalarını kendi imkânları ile kurdukları Hacıbekir Caddesi Mavi Plaza 4. Katta bulunan Altu Temizlik ile ortak açtıkları mekânda yürütüyor. İskele Alaylılar Grubu, bu işi sanat adına yaptıklarını ve tiyatro yapmak isteyenler için ücretsiz ders verebileceklerini ifade ederek “ Biz grup olarak 10 kişiden oluşuyoruz. Hepimizde tiyatro yapmak adına gönüllük esasına dayalı olarak çalışıyoruz. Halk sahnesinde oyunlarımızı sergileyeceğiz. Yani sokaklarda. Halkla beraber halk için tiyatro yapacağız “dediler.

İskele Alaylılar Tiyatro Grubu önümüzdeki günlerde yeni gösterileri ile Van Beşyol mevkii ve Sanat Sokağında olacaklar.

Haber Van

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.