KCK Davasına Tiyatrolu Protesto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da bugün 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen KCK davasında tutukluların ifade vermemesi üzerine, duruşma 19 Nisan tarihine ertelendi.

Duruşmada savunma avukatlarının reddi hakim talebinde bulunması ardından, mahkeme bu talebi kabul ederek, kararı verecek bir üst mahkemeye yazı yazılmasına karar verdi.

104’ü tutuklu toplam 152 sanığın yargılandığı ve aralarında Belediye Başkanları İl Genel Meclis Başkanı, avukat ve kapatılan DTP’nin yöneticilerinin de bulunduğu davaya tiyatroculardan tepki geldi.

Adliye Sarayı yanında bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne kurulan sahneye çıkan Diyarbakır Şehir Tiyatrosu ve Cigerhun Kültür Merkezi oyuncuları, mahkemenin sürekli ertelenmesini ilginç bir yöntem ile sahnelediler. Tiyatro ekibi kurduğu mahkemede, mahkeme başkanı ve yardımcılarının ellerine bağladığı ipi arkada duran bir kişinin ipleri çekerek kukla gibi oynatması ilginç görüntülere sahne oldu. Sanıkların tek tek ismi anons edilirken, çevrede bulunanlar da Kürtçe “burdayız” diye bağırdılar.

Son olarak tiyatro ekibi “Mahkemeyi o, bu, şu tarihe erteliyoruz” diyerek sahneyi koşarak terk ettiler.

Diyarınsesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.