Kenter Tiyatrosu’ndan Yeni Çocuk Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uzun bir aradan sonra Kenter Tiyatrosu’nda yeniden çocuk oyunları sahneleniyor!

Kent Oyuncuları Çocuk Oyunları Birimi, Yıldız Kenter, Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter koordinatörlüğündeki yedi kişilik kadrosuyla klasik çocuk hikayelerini farklı okumalarla yeniden yorumluyor ve küçük seyircilerine kuklalı müzikaller olarak sunuyor.

Psikolog danışmanlığında yazılan metinlerde, çocukları eğlendirerek düşünmelerini sağlamak temel hedef alınıyor ve tüm oyunlar kukla performansları ile bir karnavala dönüşürken canlı müziklerle çok daha neşeli hale geliyor.

Rapunzel

Kent Oyuncuları Çocuk biriminin 2010-2011 sezonundaki ilk oyunu olan Rapunzel bilindik Grimm masalının ana olay örgüsünün içini farklı bir yorumla dolduruyor. Oyunda toplumun ve insanların kendinden değişik insanlara uyguladığı baskı sonucu oluşan mutsuzluklar anlatılıyor. Küçük bir hatanın ya da önemsenmeyişin bir insanın tüm hayatını değiştirebileceği konusu alt metinde anlatılmaya çalışılarak tüm bunlar eşitlik, sevgi bağlamında ve didaktik olmaktan uzakta neşeli müziklerle sahneye taşınıyor. Oyun için özel bestelenen şarkıları oyuncular çello ve gitar eşliğinde özgün koreografiyle seslendiriyor. Oyunda ayrıca farklı teknikler kullanılarak (sopalı kukla, el kuklası ve ipli kukla) tasarlanmış kuklalar kullanılıyor.

Oyunun Konusu

Ormanın derinliklerindeki kulübesinde insanlardan uzakta, hayvanlarla iç içe mutlu bir hayat yaşayan Desdemonilla kazanında kaynattığı bitkilerle ormandaki tüm canlılara yardım eder, güzel sesiyle şarkılar mırıldanır.

Bir gün ormana terk edilmiş bir bebek bulur ve bu küçük kızı büyütmeye karar verir. Ona bildiği her şeyi öğretecektir ama kötü insanlardan kızını korumak ister. Rapunzel on iki yaşına geldiğinde onu kimsenin giremeyeceği bir kuleye götürür ve orada yaşamasını ister.

Künye

Oyunun Türü: Kuklalı Müzikal Çocuk Oyunu / Tek Perde / 60 dk.

Yazan: Hayati Çitaklar

Yöneten: Kadriye Kenter

Proje Ekibi: Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Kadriye Kenter, Ebru Soyuerden, Mehmet Bal, Balam Kenter, Hayati Çitaklar

Müzik Koordinatörü: Emre Perihan

Koreografi: Esra Yurttut

Kukla Tasarımları-Dekor-Kostüm: Proje Ekibi

Işık Tasarımı: Alev Topal

Oyuncular: Nadide Ece Somer/Tuğçe Tanıl, Esra Ertör/Melek Ceylan, Melisa Milanlıoğlu/Zeliha Gürsoy, Özgür Yetkinoğlu/Görkem Doğan

Müzisyenler: Emre Perihan (Gitar), Feride Berin Öget (Çello)

Oyun Tarihleri:

26 Şubat Cumartesi saat 11:00

27 Şubat Pazar saat 11:00

5 Mart Cumartesi saat 11:00

6 Mart Pazar saat 11:00

19 Mart Cumartesi saat 11:00

20  Mart Pazar saat 11:00

Kenter Tiyatrosu
Halaskargazi Cad.No: 9
Harbiye/Şişli/İstanbul
Tel:   +902122463589
Fax:  +902122965242

Mail:  kentertiyatrosu@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.