Kosova Türk Tiyatrosundan Aşk Nereye Gider

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kosova’da Türklüğün ve Türk dilinin yaşatılmasında büyün önem arz eden Kosova Türk Tiyatrosu, Aşk Nereye Gider adlı yeni oyunuyla seyircisiyle buluştu.

Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği kuruluşunun 60’ıncı yılı münasebetiyle faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneğinin ?Aziz Buş Tiyatrosu Kolu’nun sahneye koyduğu Aşk Nereye Gider adlı yeni tiyatro oyununun galası yapıldı.

Kosova’da görevli Türk askerleri, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği temsilcileri yanı sıra çok sayıda sanat severin katıldığı gala, Türk tiyatrosuna emeği geçen merhum tiyatrocular için saygı duruşuyla başladı.

Kosovalı genç yazar Soner Buş’un yazdığı ve Sevgi Buş’un yönetmenliğini yaptığı Aşk Nereye Gider oyununda aşkın eski dönemle şimdiki dönem arasındaki yaşanmışlar ve farklar yorumlanılıyor. Oyunun aralarında ayrıca lirik dansla modern danstan da örnekler de aktarılıyor seyirciye. 6 perdeden oluşan ve yaklaşık iki saat süren oyunda Türkiye’deki aşklardan yanı sıra Kosova’da yaşanmış aşklara yer verilmiş.

Seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncuları tebrik eden Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Tahir Luma, oyunun yönetmeni Sevgi Buş’a çiçek vererek tebrik etti. Luma, burada yaptığı konuşmasında “her şeye aşık olun fakat kendinize aşık olmayın.” ifadelerini kullandı.

Oyun yazarı Soner Buş da mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, kaleme aldığı tiyatro eserinin seyirciler tarafından beğenilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uzun yıllar Türk tiyatrosunda oyunculuk yapan ve ilk defa bir oyunun rejisörlüğünü yapan genç yönetmen Sevgi Buş Kika’da, eleştirilerde memnun olduğunu ifade etti.

Oyunun başrol oyuncularından genç oyuncu Filiz Şamli de yaklaşık 4 ay süren provalar ardından, oyunun seyirciler tarafından beğenilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aşk Nereye Gider tiyatro oyununun Kosova turnesi ardından, Türkiye’deki festivallere katılacağı ifade edildi.

Haberler

 

Paylaş.

Yanıtla