Manisa Şehir Tiyatrosu’ndan Artiz Mektebi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda, Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk’un kaleme aldığı “Artiz Mektebi” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Bir sanat okulunda yaşananları, komik bir anlatım ile ele alan oyunun Genel Sanat Yönetmenliği’ni Tayfun Şengöz, yönetmenliğini ise, B. Kaan Şensoy yapıyor. Prömiyeri 28 Ocak’ta yapılan oyun, seyircilerin beğenisini kazandı. Oyun hakkında bilgi veren Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat YönetmeniTayfun Şengöz, “Öncelikle, Manisalı seyircilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim. Böylesine güzel çalışmaları sahnelememizde desteği olan Manisa Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz. ‘Artiz Mektebi’ isimli oyunumuz, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun profesyonel ekibi ve kursiyerleri ile ortaklaşa çalıştıkları keyifli bir eser oldu” dedi.

Oyunda dans, müzik, kahkaha, hüzün ve yerli kırk beşliklerin olduğunu belirten Şengöz, “Oyunumuz hem gençlere hem de yetişkinlere hitap ediyor. Bu oyun bizlere, örneği az rastlanan eski aşkları hatırlatarak, tam anlamıyla bir nostalji fırtınası yarattı diyebiliriz. Şubat ayının 20’sinde, Özlem Saraç’ın kaleme aldığı ‘Maceracılar’ isimli yeni çocuk oyunumuz sahneye konacak. Devamında ise, İzmirli yazar Samim Kocagöz’ün ‘Islak Ekmek’ isimli yerli dram oyunumuzu sahneye taşıyacağız. Bunun prömiyer tarihi ise, 4 Mart. Ayrıca, geçen sezon Manisa’da iki kez gösterime sunduğumuz Azerbaycan ortak yapımı olan ‘Sarıkamış’tan Çanakkale’ye’ isimli oyunumuz, tekrar hazırlanıp 18 Mart’ta sahnelenmek üzere, hazır hale getireceğiz. Sosyal proje olarak uygulamaya koyduğumuz ‘Gezelim-Öğretelim’ isimli proje ile köylerimize, ilçelerimize ulaşıp, buralardaki çocuklarımıza, ‘Hacivat-Karagöz’ ile eğlendirerek öğretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.