Maya Sahnesi BGST ile Geri Dönüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – İlk kez 2001 yılında bir tiyatro sahnesi olarak açılan Maya Sahnesi, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun (BGST) ev sahipliğinde yeniden sahne sanatları alanının canlı ve dinamik mekânı haline geliyor. 17 Şubat 2011 Perşembe günü açılışı yapılacak sahne, tiyatro ve çağdaş gösteri sanatları alanında üretilen çalışmaların sergilendiği bir mekân olarak sanatçı ve grupların seyirci ile buluşmasına katkı sunmaya devam edecek.

1995 yılından beri tiyatro, dans, müzik faaliyetleriyle Türkiye kültürel ortamına yenilikçi ve özgün çalışmalarla dahil olan BGST’nin kendi oyunlarını düzenli sergileme ihtiyacından yola çıkarak kullanmaya başladığı Maya Sahnesi, yalnızca BGST’nin faaliyetlerine değil, seyirci ile buluşmak isteyen birçok gruba ev sahipliği yapacak. BGST, gösteri sanatları alanında çalışan sanatçıların temel sıkıntılarından biri olan mekân sorununu çözmeye katkıda bulunurken, son yıllarda çeşitliliği artan oyun ve performansların görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

Beyoğlu’nun en merkezi noktası olan İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Maya Sahnesi, 100 kişilik seyirci kapasitesi, tiyatroya olduğu kadar çağdaş gösteri sanatlarına uygun sahnesi, modern teknik altyapısı, gösterimler öncesi sakin vakit geçirilebilecek kafesi ile sıcak bir mekân olarak sanatçılarını ve seyircilerini bekliyor.

Maya Sahnesi’nin ilk aylık programında BGST projelerinin yanı sıra Semaver Kumpanya, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Tiyatro Güzel Şey, Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve İlyas Odman da oyun ve performansları ile yer alacak. Farklı alanlardaki oyun ve performansları bir araya getirecek olan Maya Sahnesi programına her ay belirli temalar eşlik edecek. İlk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, 7-13 Mart tarihleri arasında kadın temalı gösterimlere yer verilecek.

17 Şubat Perşembe günü saat 19:30’da yapılacak açılış kokteylinde Kardeş Türküler dinletisi de yer alıyor.

www.mayasahnesi.com

Paylaş.