Nöbetçi Tiyatro Cezaevinde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

17 yıldır sahneledikleri eserlerle kentsel gelişimde kültürel mirasın korunmasını konu edinerek çarpık yapılaşmaya dikkat çeken Nöbetçi Tiyatro, son 6 yıldır “Bölgenin ekonomik ve turizm açısından gelişmesine en büyük değer ormanlarımızdır” diyerek “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara” Projesini hayata geçirdi.

Ormanların korunması, bilinçli kullanılması ve gelecek nesillere aktarılması amacını taşıyan Proje, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından benimsenerek desteklendi, ardından Orman Genel Müdürlüğü`nce de takdir edilerek aynı amaçla faaliyetlerini yürüten OGM sincap Çocuk tiyatrosu etkinliklerine dahil edildi.

Nöbetçi Sahne Sanatlarının Kurucu Başkanı Hulusi Sıvacı, Sağır ve Dilsizler Üzerine uluslararası geliştirilebilecek harika bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sıvacı, ileriye dönük pek çok projemiz mevcut dedi. Sıvacı, “Biz bu projelerin artık hayata geçirilebilirliği hakkında endişe duymuyoruz. Çünkü başta Kastamonulu hemşehrilerimiz olmak üzere kurum, tüzel veya gerçek isimlerin bizi daha iyi anladıklarını biliyor ve görüyoruz. Bizim için kişi yok, proje vardır” diye konuştu.

Kastamonu Cezaevi Müdürlüğü`nün kendilerini cezaevinde oyun sergilemeye ve hatta tutuklu ve mahkumlardan oluşan bir tiyatro ekibi kurulmasına yardımcı olmalarını istediklerini belirten Hulusi Sıvacı, Bu teklife çok sevindiklerini, kuruma yakışır bir eser ve performans ile temsil etmek istediklerini kaydetti.

Kastamonu Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.