Pınar Sağ İçin İmza Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tunceli’de düzenlenen bir konserde İbrahim Kaypakkaya’yı andığı için hakkında soruşturma başlatılan ve soruşturma sürecinde savunması dinlenmeden 10 ay hapis cezasına çarptırılan sanatçı Pınar Sağ için destek kampanyası başlatıldı.

Mahkeme tarafından “terör” örgütü propagandası yapmakla suçlanan  Pınar Sağ’a destek olmak için başlatılan kampanyaya destek vermek için www.pinarsagaadalet.com internet adresini ziyaret etmek gerekiyor. 16 Şubat Perşembe günü sona erecek olan kampanyada şu ana destek veren kişi sayısı ise 5000’e yakın. Kampanya için kaleme alınan çağrı metni ise şöyle;

Düşünce ve ifade hürriyetine sahip çıkıyor, Pınar Sağ için adalet istiyoruz!

Yasadışı, propaganda ne demektir? Sanatçıların ifadeleri, halkın sorunlarını dile getiren söylemleri, konserler nasıl “terör” suçuyla ilişkilendirilir? Neyi söylemek suçtur yasaya göre?

Ama daha önemlisi neyi söylememek tarih karşısında bizi sorumlu kılar?
Yoksulluktan, ezilmeden, demokrasi mücadelesinden söz ettiğimiz, bağımsızlık için gayret gösterdiğimiz, halk için, halkın yanında egemenlere karşı sesimizi yükselttiğimiz için suçlanabilir miyiz?

Ahlakımızın, vicdanımızın, umutlarımızın, hayallerimizin, beklentilerimizin ceza hukukundaki yeri nedir?

Mustafa Suphi’yi, Mahir’i, Deniz’i, İbrahim’i hatırlamak, isimlerini yüksek sesle söylemek neden suç olsun? İdama, işkenceye, kaybedilmeye, cezasızlığa, faili meçhule, yargısız infaza, topyekün imhaya hepimiz karşı değil miyiz? Öyleyse Pınar SAĞ’ı nasıl yargıladık ve hangi “derin” amaçlarla cezalandırmak istiyoruz?

Sanatçıların “yargı önüne bile çıkarılmadan infaz edilenleri”, işkence ile katledilenleri, kaybedilenleri bizlere hatırlatması suç değil görevdir. Halkın türküleri, şiirleri, şarkıları, ezgileri binlerce yıldır haksızlığa uğrayanların, ezilenlerin, yoksulların çığlığı olmuştur. Bugün siyasal iktidarlar, onların ideolojik tercihlerini hiç gerekmediği halde dikkate alan savcılar, kendilerini statünün sürdürülmesinden sorumlu kabul eden yargıçlar sanatçıların sesine ve eleştirilerine kulaklarını kapatmış olabilirler.

Ülkenin tarihsel olarak en netameli, güncel olarak en sıkıntılı coğrafi parçalarından birisinde, bir konserin selamlama konuşmasında, kendisini dinleyenlerin tarihlerini, anılarını, değerlerini, acılarını bildiğini ve önemsediğini hatırlatmaktan ibaret olan sözlerin, isimlerin, olayların telaffuz edilmesi suç olamaz. Pınar SAĞ’ın savunması alınmamıştır. Avukatları dinlenmemiştir. Adil bir yargılanmanın gerektirdiği süre, imkan, prosedür sağlanmamıştır. Bu karar kabul edilemez bir adli siyasal hata olarak tarihimize dahil edilmeye çalışılmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz. Sadece Çağdaş Hukukçuların değil, yüksek mahkemenin, kamuoyunun, tarafı ve kurucusu olduğumuz İnsan Hakları İçin Avrupa Mahkemesi’nin de izin vermeyeceğine inanıyoruz.

Bizler, Demokratik haklarımızı, Düşünce ve İfade Hürriyetimizi koruma kararlılığımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.