Sanatçılardan Ayrımcılığa Protesto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

40 kadar Belçikalı müzisyen, yazar, dansçı ve oyuncu dün gece Brüksel Flaman Kraliyet Tiyatrosu’nda(KVS) düzenlenen bir etkinlikte Flaman ayrımcılığını protesto ettiler. “Dayanışma bir kültürü büyütür” sloganıyla düzenlenen gecede sanatçılar milliyetçiliği ve ayrımcılığı kınadılar ve Belçika’nın birliğini savunarak yapıcı diyalog çağrısı yaptılar. Lieve Franssen, Dirk Tuypens ve Lebuïn D’Haese’in girişimiyle “Niet in onze naam” adı altında KVS’de düzenlenen etkinliğe 700 kişi katılarak salonu tıklım tıklım doldurdu. Bir grup izleyici ise dışarıda kaldı.

Etkinlikte yeralan sanatçılar arasında oyuncu Marijke Pinoy ve Maaike Neuville, Yazar Kristien Hemmerechts, Şarkıcılar Will Ferdy, Admiral Freebee ve Arno ve Kabareci Wim Helsen dikkat çekti.

Gecede bir konuşma yapan Oyuncu Maaike Neuville gecede “ Flaman ve Valonları bölen ve birbirine karşı hale getiren yükselen milliyetçi duygular konusunda kaygımızı dile getirmek istiyoruz. Görüşmelerin anti-sosyo ekonomik bir gündemin üzerini örttüğünü düşünüyoruz.” dedi.

KVS Sanat Yönetmeni Jan Goossens “iki dil topluluğundan genç ve yaşlı insanlar katıldılar. Salonun alabileceği maksimum sayıda, 700 kişi katıldı” dedi. Etkinlikte sanatçılar milliyetçilik ve ayrımcılığa “bizi karıştırmayın” mesajı verdiler.

BinFikir

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.