Tiyatro Agon’dan “Ormanda Kayık”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Agon 2011-2012 Tiyatro sezonu için hazırladığı Bulgar yazar Nikolay Haytov’ın yazdığı ‘Ormanda Kayık’ adı tiyatro oyunuyla 14 Şubat 2011 Pazartesi saat 19:00’da Akdeniz Belediyesi Tiyatro ve Konferans Salonunda tiyatro severlere buluşuyor.

Bulgar yazar Nikolay Haytov’ın yazdığı İbrahim B. Ağlagül’ün çevirisini yaptığı ‘Ormanda Kayık’ adı tiyatro oyunu Mersin’de Tiyatro Agon tarafından sahneleniyor. Oyunun yönetmeni Tiyatro Agon genel sanat yönetmeni Erhan Sönmez oyunda rol alan tiyatro sanatçıları Mehmet S. Çağlar ve Esin Sökücü.

Bulgar yazar Nikolay Haytov yazdığı‘Ormanda Kayık’ iki kişilik oyunun konusu. Gina çok güvendiği sevgilisinden hamile kalmış ve terk edilmiş sevgilisinden bir çocuk sahibi artık erkeklere güvenmeyen bir kadındır. Tütün yetiştiricisi olan Gina’nın hayatı sırık kesmek için gittiği ormanda; annesinin hatırı için sevmediği bir kadınla evlenen ve ona koca olmadığı için erkekliğine laf söylenen, bu nedenle de köyünden uzaklaşmak için orman koruma memuru olarak çalışan dürüst ve genç bir adam olan Marin’le kesişir. Dürüst bir memur olan Marin kaçak ağaç kesen herkese yaptığı gibi görevi gereği tutanak tutmak için Gina’ya sorular sorar ve ikili yakınlaşır ve yeni bir aşkın ilk kıvılcımları ormanı ısıtır.

Tek perdelik ‘Ormanda Kayık oyununun Yönetmen Erhan Sönmez Mersin’li tiyatro severlere unutulmaz anlar yaşatacak oyunun prömiyerini 14 Şubat 2011 pazartesi günü 19.00’da Akdeniz Belediyesi Konferans ve Tiyatro salonunda yapacaklarını bildirdi. Sönmez oyunda işledikleri konuları şöyle özetledi “Tiyatro Agon 10. yılında sekizinci büyük oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Tiyatro Agon Mersin’in en uzun soluklu tiyatrolarından biridir bilindiği gibi. ‘Ormanda Kayık’ adlı oyunumuz evlilik kurumu ve sıkıntılarını eleştiriyor aynı zamanda adalet olgusunu sorguluyor, adaletsiz sistemlerin bireyleri korumak yerine tamamen statükodan yana olduklarını teşhir ediyor, doğanın katledilişini eleştiriyor. Mersin’de yaşayan bütün tiyatro severleri oyunumuza bekliyoruz”

Ali Osman Abalı / www.mersinyasam.com

Paylaş.

Yanıtla