“Büyük İkramiye”nin Galası Profilo Sahnesindeydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jean Marie Chevret tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından Türkçe’ye çevrilen ve uyarlanan “Büyük İkramiye” oyununun galası 31 Ocak Pazartesi günü Profilo sahnesinde yapıldı.

20 Ocak’ta promiyeri gerçekleşen oyunun galasına 300’ün üzerinde davetli ve basın mensubu katıldı. Oyunda rolleri Celal Kadri Kınoğlu, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş, Yılmaz Sütçü ve Armağan Çağlayan paylaşıyor. Oyunun Fransa’daki orijinal versiyonuna sadık kalınarak gerçek yaşamdaki bir TV starı, Armağan Çağlayan oyunda kendi rolünü oynuyor.

Oldukça bilindik bir hikayeyi esprili bir dille aktaran oyun, Fındıkzade’de oturan ve başına büyük ikramiyeyle talih kuşu konan bir ailenin hayallerini, özentilerini, yanılgılarını seyirciyle paylaşıyor. Ateş ailesi, yıllardır umudunu kurdukları büyük ikramiyeyi kazanır ve o güne dek hayalini kurdukları lüks yaşama paranın gücüyle sahip olmaya çalışır. Kızlarını cemiyet hayatına sokabilmek için gözlerine kestirdikleri bir TV starını kaçırır, ondan önce zorla sonra ikna ile cemiyet hayatına girmenin yollarını öğrenirler.

Oyunda Ateş ailesinin para ile statü sahibi olmaya, jet sosyeteye girmeye kalkışınca başlarına neler geldiğini görüyoruz. Önce Fethiye’ye gitmek, tatil yapmak gibi masum hayalleri olan aile fertleri zamanla evlerini, isimlerini, çevrelerini, kimliklerini değiştirir. Artık paranın kolayca satın alamayacağı şeylerin peşine takılır, beyaz perdenin içine girdikçe beyazlığını yitirdiğine tanık olur ve nihayetinde zamanı geri saymayı yeğlerler.

Yaklaşık iki saat süren oyunun galası Nedim Saban’ın oyunculara, tüm teknik ekibe ve oyuna desteklerinden dolayı sponsorlara teşekkürü ile tamamlandı. TiyatroKare oyunun sonunda seyircilere verdikleri kazı kazanlarla geceyi esprili bir şekilde kapattı.

“Büyük İkramiye” oyunu Şubat ayı boyunca İstanbul’da oynanmaya devam edecek.

Oyun Programı

3 Şubat Perşembe 20:30 Profilo

4 Şubat Cuma 20:30 Profilo

5 Şubat Cumartesi 15:30 Profilo

5 Şubat Cumartesi 20:30 Profilo

10 Şubat Perşembe 20:30 Profilo

11 Şubat Cuma 20:30 Büyükçekmece

12 Şubat Cumartesi 15:30 Profilo

12 Şubat Cumartesi 20:30 Profilo

13 Şubat Pazar 15:30 Profilo

16 Şubat Çarşamba 20:30 Yunus Emre Ataköy

18 Şubat Cuma 20:30 Profilo

20 Şubat Pazar 15:30 Profilo

25 Şubat Cuma 20:30 İzmir Yunus Emre

Didem Karanfil/ Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.