“Üç Bencil Dev” Çocuklarla Kürtçe Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi öğrencileri hafta sonu Kürtçe tiyatro oyunu izledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun sergilediği “Rawestgeha Sê Ezezitî / Otobüs Durağında Üç Bencil” adlı çocuk tiyatrosunu izleyen 70’e yakın Eğitim Destek evi öğrencisi Kürtçe oyuna büyük ilgi gösterdi.

Özer Tunca’nın kaleme aldığı, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun Kürtçe’ye çevirdiği oyun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.

Kürtçe oyununa ilişkin bir değerlendirmede bulunan oyunun yönetmeni Rüknettin Gün, “Bu oyunu çocuklar için Kürtçe olarak yapmak istedik. Biz tiyatrocular olarak bu oyunu çok sevdik ve beğendik. Çocukların da seveceklerini düşündük. Tiyatronun konusu bencillik… Bir otobüs durağında üç kişinin bencilce davranışlarından kaynaklanan olayları konu alıyor. Bencilikleri nedeniyle üç kişi arasında yaşanan kavganın otobüsü kaçırmalarına neden olmasını anlatıyor” diye konuştu.

“Rawestgeha Sê Ezezitî / Otobüs Durağında Üç Bencil” adlı oyunun Kürtçe olarak sahneledikleri ikinci oyunları olduğunu söyleyen tiyatro oyuncuları da oyunu oynarken çok keyif aldıklarını belirterek yaşadıkları bu sevincin izleyici çocuklara da yansıdığına inandıklarını ifade ettiler.

Paylaş.

Yanıtla