Zehra İpşiroğlu’ndan “Gençlere Mektuplar”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hep genç ve üretken kalan, tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji bölümünün İstanbul Üniversitesinde var olmasında öncü olan yazar, tiyatro eleştirmeni, Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu’nun son kitabı “Gençlere Mektuplar” E yayınlarından çıktı.

Almanya ve Türkiye arasında çocuk ve gençlik edebiyatı köprüsünün de en doğru biçimde kurulması için önemli roller üstlenen İpşiroğlu’nun, güzel yaşam sokağı sevgi yolu’ndan yolladığı  kitabı “Gençlere Mektuplar” sadece gençlere değil onların öneminin farkına varıp, ulaşmaya çalışan tüm okura sesleniyor.

İpşiroğlu kitabın arka yüzünde; “Hepimiz aynı şeyi istemiyor muyuz? İyi yaşama, yaşamımıza anlam katma, yaşanılan anın tadını çıkarma, hayal kurma ve hayallerimizi gerçekleştirme… Ama bu öyle basit bir şey değil ki, işte önümüzde yükselen dağ gibi engeller. Öyleyse bu işin, yani yaşamın üstesinden nasıl geleceğiz? Bize gereken sadece bir ayna, bir de gözlük…  Ama ayna da gözlük de bildiğimiz aynalardan ya da gözlüklerden değil çünkü her ikisi de sihirli…” sözleriyle içimizdeki dönüştürücü gizil gücü işaret ediyor. İlkokul sıralarından beri böylesi bir gücün var olduğunu bilen ve bu güçle ürünler ortaya çıkaran İpşiroğlu, gençlerin de kendilerini keşfettiklerini görmek istiyor.

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.