27 Mart’ta Selam Olsun Sahne Emekçilerine

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür Sanat-Sen (Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası) 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde; saat:14.30’da Büyük Tiyatro’nun ‘tam’ önünde; sahne emekçilerinin sorunlarına değindiği bir sokak performansı sergileyecek.

BİZ SAHNE EMEKÇİLERİ;

*Hukuksuzluğun her uygulamasından payımızı alan bizler, günde 16 saat çalışıyoruz; yemek saatlerimiz belirsiz; iş tanımımız keyfiyete açık olduğu için sürekli angaryaya maruz kalıyoruz; gece provaları nedeniyle bazen evimize bile gidemiyor, anayasal dinlenme hakkımızı kullanamıyoruz.

*Zehir soluduğumuz çalışma ortamlarında can güvenliğimiz her an tehlikede. ILO standartlarının çok üzerinde taşıdığımız yükler bizleri mesleki sakatlıklarla ve hatta ölümle yüz yüze bırakıyor; çünkü Çalışma Bakanlığı işçi olmadığımız bahanesiyle iş güvenliğimiz ve sağlığımız konusunda sorumluluk almıyor.

*Küresel sermayenin dayattığı uygulamalarla kültür ve sanat alanında güvenceli kadrolar yok ediliyor, İdari Sözleşmeli, Geçici Sözleşmeli (4/C) ve Taşeron İşçisi olarak üç ayrı istihdam biçiminde çalıştırılan bizler hiçbiri insanca yaşamaya yetmeyecek farklı ücretler alıyor, birbirimize ibretlik gösteriliyoruz.

*Devletin sanat kurumlarınca, bugünün insanının mevcut durumundan kopuk oyunlar yapılarak düzenin devamı sağlanıyor. Yaratıcılığı olmayan eserleri sahnelemek zorunda bırakılan bizler “Nitelik değil nicelik önemlidir” diyen ve sanatı alınır satılır meta olarak gören anlayış yüzünden sahne arkasında ve önünde makineleştiriliyoruz.

*Kamu görevlisi olduğumuz halde birçok özlük hakkından yoksun olan bizlerin Mali ve özlük haklarımızı düzenleyecek, sanata özgürlük ve özerklik getirecek olan tüzük 41 yıldır inatla çıkarılmıyor.

ÖZETLE;     ANAYASAL DİNLENME HAKKIMIZ YOK!     HASTA OLMA HAKKIMIZ YOK!       CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!       EŞİTLİK İLKESİNE BAĞLI ÇALIŞMA HAKKIMIZ YOK!

ÇÜNKÜ 41 YILDIR TÜZÜĞÜMÜZ YOK!

Ankara’da Kültür Sanat-Sen

Paylaş.

Yanıtla