Adana Tiyatroya Doyacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “13. Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali” 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde İtalyan Grup Studio Festi’nin gösterisi ile perdelerini açacak.

Geçtiğimiz yıl festivalin açılışında gökyüzüne doğru yükselen devasa gezegen ve gemi maketlerinde yerçekimine meydan okuyan performanslarıyla nefes kesen gösteriler sergileyen İtalyan Studio Festi grubu, bu yıl da 27 Mart akşamı Seyhan Nehri üzerinde “Suyun Senfonisi” adlı bir gösteri sunacak.

“Selvi Boylum Al Yazmalım”dan “Anna Karanina”ya…

Festival kapsamında Kazakistan’dan Gabit Musrepov Devlet Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eseri “Selvi Boylum Al Yazmalım”, Romanya’dan Radu Stanca Sibiu Ulusal Tiyatrosu “Elektra”, Rusya’dan Vakhtangov Tiyatrosu “Enigma Çeşitlemeleri”, Şili’den Plankton Kollektif Tiyatrosu “Cura Tato Cinayeti” ve Litvanya’dan Anzelika Cholina Dans Tiyatrosu “Anna Karenina” ile Adanalılarla buluşacak.

Festival, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri”, “Kerbela” ve “Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları’ndan Onbir Tablo”; İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Ölüleri Gömün”; Tiyatro Kare’nin “Leyla’nın Evi”; İstanbul Halk Tiyatrosu’nun “Alevli Günler”; BKM Oyuncuları’nın “Kadın ile Memur”; Tiyatro Stüdyosu’nun “Vanya Dayı”; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun “İntiharın Genel Provası” ve Dostlar Tiyatrosu’nun “Azizlikler (Nereye Gidiyoruz?)” oyunlarına da ev sahipliği yapacak.

İstanbul’da da Oyunlar Sergilenecek

13. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında açılış ve kapanıştaki sokak gösterileri dışındaki oyunlar bu yıl da Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

2005 yılından bu yana ikinci ayağı İstanbul’da gerçekleştirilen festivalde, 5 tiyatro oyununun Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sergilenmesiyle, İstanbullu sanatseverler de tiyatro coşkusuna ortak olacak.

Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” bu yıl da açılış töreninde sahibini bulacak.

Trt Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.