Afife Tiyatro Ödülleri İçin Geri Sayım

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu sene 15. yılını kutlayan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde geri sayım heyecanı sürüyor. Türkiye’nin en önemli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde 14 farklı kategorideki aday adayları değerlendirilmeye başlandı.İstanbul’da sahnelenen 100’e yakın oyun arasından seçilecek adaylar, 28 Mart 2011 Pazartesi günü düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. 

Tiyatro ve tiyatro sanatçısını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde en iyi prodüksiyondan, ışık tasarımcısına, en iyi kadın oyuncudan, en iyi erkek yardımcı oyuncuya kadar pek çok kategoride adaylar belirleniyor. Değerlendirmeler tiyatronun içinden gelen saygın isimlerden oluşan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu Üyeleri tarafından büyük bir gizlilik içerisinde gerçekleştiriliyor. Sezon boyunca gösterilen oyunları izleyen kurul üyeleri, adaylarını seçiyor. Bu sürecin ardından görevi devralan Oylama Kurulu, adayları değerlendirdikten sonra noter huzurunda kapalı zarf ve oylama sistemi ile ödül sahiplerini belirliyor. 

Sanat camiasının büyük bir merak ve heyecanla beklediği ödüller, her zaman olduğu gibi Nisan ayında yapılacak görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.