Antakya’da Bir Okul Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atatürk İlköğretim Okulu Tiyatro Topluluğu 31 Mart’ta sahneleyecekleri “Kalbini evden, gözünü yoldan ayırma” adlı oyunun provalarında profesyonel oyunculara taş çıkartırcasına başarılı bir performans sergiliyorlar.

Antakya Atatürk İlköğretim Okulu Tiyatro Topluluğu 31 Mart’a hazırlanıyor. 31 Mart Perşembe günü sahneleyecekleri “Kalbini evden gözünü yoldan ayırma” adlı tiyatro oyununun provalarını devam ettiren minik öğrenciler, tüm tiyatro severleri oyunlarına beklediklerini söylediler. Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri Sema Sarban ve Selma Gökgöz’ün yazdığı Sabri Yetişen’in yönetmenliğin yaptığı “Kalbini evden, gözünü yoldan ayırma” adlı tiyatro oyununu Antakya Kültür Merkezi’nde sahneleyecek olan öğrenciler, seyirci karşısına çıkacakları için oldukça heyecanlı olduklarını belirttiler.

Tiyatro oyununun evinden uzak günler geçiren şoförlerin hayatlarını anlattığını belirten Tiyatro oyununun yönetmeni Sabri Yetişen, “Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri bu konuda oldukça yetenekli. Amatör olmalarına rağmen çok çalışarak iyi yerlere geldiler. 31 Mart’ta sahneye koyacağımız oyunun çalışmalarını oyunun yazarları öğretmenlerimiz ile birlikte yaptığımız provalarımız çok iyi gidiyor. 31 Mart’a kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp tiyatro severlere iyi bir oyun izlettirmek istiyoruz” dedi.

Yetişen ayrıca Atatürk İlköğretim Okulu tiyatro topluluğunun faaliyetlerine 31 Mart’tan sonra da devam edeceğini belirterek, “Tiyatro topluluğumuz öğrenciler için iyi bir örnek teşkil ediyor. Çocuklarımıza tiyatro sevgisini aşılamak ve onlara tiyatroyu sevdirmek adına önemli bir topluluk. Tiyatro topluluğumuzun diğer öğrencilere de örnek olduğunun farkındayız. Bu yüzdende yaptığımız işe daha bir heyecanla sarılıyoruz” diye konuştu.

TIMETURK

Paylaş.

Yanıtla