Batman Belediyesi 2. Tiyatro Günleri Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Batman Belediyesi 2. Tiyatro Günleri Perdesinini ‘Kafkas Tebeşir Dairesi” ile Kapattı.

Batman Belediyesi 2. Tiyatro Günleri Perdesinini ‘Kafkas Tebeşir Dairesi” ile Kapattı. Bir hafta süren tiyatro günlerini 5 binden fazla kişi izlerken, İstanbul, Diyarbakır, Nusaybin, Mersin ve Avrupa’dan 6’sı Kürtçe olmak üzere değişik 11 gurup oyun ve gösterimleriyle sahne aldı. Bir haftadan bu yana süren ve Batmanlıların büyük ilgi gösterdiği Batman Belediyesi 2. Tiyatro Günleri Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu’nun sahnelediği Kafkas Tebeşir Dairesi ile sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu iki Kafkas kolhoz köyünün üzerinde hak iddia ettiği bir vadinin sahibinin kim olacağı konusunda bir tartışmayla başlayan “Kafkas Tebeşir Dairesi” oyununu izlemeye gelenler unutulmaz bir gece yaşadı.

26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Batman Belediyesi 2. Tiyatro Günlerine İstanbul, Diyarbakır, Nusaybin, Mersin ve Avrupa’dan 6’sı Kürtçe olmak üzere değişik 11 gurup sahne aldı. Batman BKM Arsen Paladov Tiyatrosu “Yaşamdan Kesitler”, Kareografi Dans Sanatçısı Yeşim Coşkun ‘4 Kapı 40 Makam’ dans gösterimi, Kewê Stand-up gösterimi, Gaffur Doğan “Gül ile Masi’nin Aşkı”, Destar Tiyatro “Karabasan”, Tiyatro Seyyar Sahne “Çocukluğun Soğuk Geceleri”, MKM-Mersin Teatra Arzeba “Lal”, Nusaybin Belediye Tiyatrosu “Doğanın Halayı”, Teatra Çirusk “Yaşamdan Bir Örnek”, Batman Sanat Tiyatrosu “Çıkmaz Sokak” ve Diyarbakır Büyük Şehir tiyatrosu “Kafkas Tebeşir Dairesi” oyunlarıyla sahne aldı. Bir hafta boyunca süren tiyatro günlerini 5 binden fazla tiyatrosever izlerken, Batmanlıların tiyatro günlerine gösterdiği ilgi ise kültür ve sanat çevrelerince ileriye dönük umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

‘Önümüzdeki dönemde kültür sanat alanında daha iyi çalışmalar yapacağız’

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Belediyesi olarak Kültür ve sanat faaliyetlerine yönelik çalışmalarının sonuçlarından memnun olduklarını belirterek şunları söyledi; “Batman’ı bir kültür sanat kenti haline getirmek için iki yıldır önemli çalışmalar yürüyoruz. Değişik sanat dallarının yaşaması ve yaşatılması, bu sanatları ilgi çekici hale getirilmesi amacıyla sinema, edebiyat ve tiyatro günlerini diğer etkinliklerden ayırmanın isabetli bir karar olduğunu bir kez daha gördük. Bir hafta boyunca çok yoğun bir ilgi vardı. Batman’da ciddi bir potansiyel var. Bunun açığa çıkarılması, geliştirilmesi önemli. Önümüzdeki dönemde, hem kalite hem organizasyon bakımından çok sıkı çalışmalarla insanlarımıza kültür ve sanat alanında hizmet vermeye devam edeceğiz. Tiyatro Günlerimizde emek veren arkadaşlarımıza, sahne alan bütün sanatçılarımıza, tiyatro günleri boyunca ilgisini kesintisiz bir şekilde sürdüren Batmanlı tiyatroseverlerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Batman Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.